banner913
banner932
banner1012

İki toplumlu girişimcilik için Stelios Vakfı'ndan toplam 200 bin Euro ödül

banner1020

Stelios Haji-Ioannou Kıbrıs'ta kalıcı barışı teşvik için iki toplumlu girişimciliği ödüllendirmeyi sürdürüyor

banner974
İki toplumlu girişimcilik için Stelios Vakfı'ndan toplam 200 bin Euro ödül

banner971

Stelios İki Toplumlu Ödüllerin 12. yılında, 10 takımı oluşturan 20 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum girişimci, işbirlikleri için toplam 200.000 Avro almaya hak kazanacak. Ödüller Nisan 2022 de hak sahiplerine verilecek.
Stelios Haji-Ioannou, Easy Group marka ailesinin yaratıcısı, sahibi ( www.easyHistory.info) Stelios Hayırsever Vakfı’nın kurucusu ve başkanıdır.
(bkz. https://steliosfoundation.com.cy/). Bu yıl, Haji-Ioannou, iki toplumlu işbirliklerini 20.000 Euro'luk nakitle ödüllendirecek (2 kişilik ekipte, kişi başı 10.000 Avro). Her takımda bir Kıbrıslı Türk ve bir Kıbrıslı Rum girişimci yer alacaktır. Girişimciler, yapmış oldukları işbirliğinin  tüm adanın ekonomisine fayda sağlayacağını gösterebilmelidir. 2022’deki toplam ödül miktarı 200 bin Avro’dur. Toplam ödül miktarı 10 takım için 200 bin avro olup  her bir takım, 20.000 Avro kazanacak.)
"Stelios İki Toplumlu 2022 Yılı Ödülleri", ilki 2009 yılında Kıbrıs’ta düzenlenen İki Toplumlu Ödüllerin  onikincisidir. Ödüller, 2020 ve 2021 yıllarında, pandemi nedeniyle iptal edilmiş ve ödül yerine adadaki Covid-19 mücadelesinde ön safhalarda mücadele eden hastane personeline “teşekkür” amacıyla bağış yapılmıştı.
Stelios Hayırsever Vakfı tarafından verilen 2009 yılından bu yana iki toplumlu ortaklıklara  verilen ödüllerin toplam değeri 3.990.000 Avro'dur (bu rakama bu yılki 200.000 Avro’luk ödül de dahildir).
Pandeminin yol açtığı olağanüstü koşullar nedeniyle, seyahat ve yüz yüze görüşme ihtiyacını azaltmak için, başvuru süreci çoğunlukla Zoom platformu üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecek. İlerleyen aylarda, bazı kısıtlamaların ne derecede kaldırılacağı belli olmadığı için, ödül töreni Zoom platformu üzerinden, Stelios Haji-Ioannou’nun katılımıyla 28 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek.
 Bu yılki Ödüllerde, 2009’daki orjinal konsepte geri dönüşe karar verilmiş ve tamamen Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin kâr amaçlı girişimcilik ortaklıklarına odaklanılacak. Bu yıl Stelios Ödülleri, “kâr amaçlı” işletmeler dışında, gelen başvuruları kabul etmeyecek.
 

Sir Stelios: “Girişimciler, ilerici ve yenilikçi yaklaşımlarıyla, iki toplumlu işbirlikleri ve ortak ticari faaliyetleri ile, mevcut olan zorlukların üstesinden geliyorlar. Bu yıl köklerimize geri dönüyoruz. Sadece girişimcilerden oluşan takımlara, kişi başı 10.000 Avro verilecek olup, iki toplumlu ortaklık yapan girişimcileri ödüllere başvurmaya davet ediyoruz. Tüm bu girişimciler yapmış oldukları ortak girişimleriyle, adada kalıcı bir barışa destek oluyorlar” ifadesi ile, bu yılki yarışmanın amacına dikkat çekti.
 
Takımlar, 4 Ocak 2022 tarihinden itibaren başvuru yapabilecekler. Başvuru formu https://steliosfoundation.com.cy/ websitesindeki ilgili linkten indirilip, tamamlanarak, [email protected] adresine e-posta ile gönderilmelidir.
 
Başvuru yapmak isteyen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum takım ortağının işletmesinin, her birinin yıllık cirosu en az beş bin avro olması ve kendisi dışında en az bir çalışanı olması gerekmektedir.  Başvuruya, her iki toplumda işbirliği yapıldığını gösteren belgeler eklenmelidir. Daha önceki yıllarda, Kıbrıs’ta yapılmış olan Stelios ödüllerine başvuranlar veya kazananlar da mali kriterleri karşılamaları koşuluyla bu yılki ödüllere tekrar başvurabilirler. Lha
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.