banner913
banner932
banner1012

“Halkın ihtiyaç duyacağı ürünlerin ön planda olması için çalışıyoruz”

banner1020

Sanayi Odası: “Ülkelerin dışa bağımlılığını mümkün olduğunca azaltmaya çalıştığı bir ortamda, KKTC hükümetinden yerli üretimi koruyan enstrümanların kaldırılması için kamuoyu oluşturulmasını halkın takdirine bırakıyoruz”

banner974
“Halkın ihtiyaç duyacağı ürünlerin ön planda olması için çalışıyoruz”

banner971
Kıbrıs Türk Sanayi Odası, ekmekten süt ürünlerine, temizlik ürünlerinden dezenfektana, inşaat malzemelerinden mobilyaya kadar halkın ihtiyaç duyacağı ürünlerin hiçbir zaman raflardan ve pazardan eksik olmaması, özellikle yerli ürünlerin satış noktalarında ön planda olması için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini vurguladı. 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: 
“Dünya genelinde yerel üretime karşı sahiplenme, üretimin geliştirilmesi ve korunmasına yönelik somut çalışmalar yapılırken ve güçlü ekonomilere sahip ülkeler, arz zincirinde yurt dışına olan bağımlılığın kırılganlığa neden olduğunu, milli güvenlik ve ekonomiyi korumak açısından kritik önemdeki ürünlerin içeride de üretilmesi gerektiğini önemle vurgularken;
Ülkelerin temel gıda, içecek, ilaç ve temizlik ürünlerinde dışa bağımlılığını mümkün olduğunca azaltmaya çalıştığı bir ortamda, KKTC hükümetinden yerli üretimi koruyan enstrümanların kaldırılması için kamuoyu oluşturulmasını halkın takdirine bırakıyoruz.
Sanayi sektörü bağımlılığımızı azaltan ve istihdama büyük katkısı olan ülke ekonomisi için çok önemli bir sektördür;
Sanayi sektörü 2.025 adet İşyeri ve 13.600 çalışanı ile ülkemizde üretilen mal ve hizmetler içinde % 9,6 paya sahiptir ve turizm, yükseköğrenim gibi lokomotif sektörlerimiz için alt yapı oluşturmaktadır.
İhracatın dolayısıyla milli gelirimizin artırılması için Kıbrıs Türk Sanayi Odası 2022 yılını ihracat yılı olarak ilan ederek ülke ekonomisi ve mali bütçesi için çok değerli bir hedef ortaya koymuştur.
Tüm sektörlere ait ürünlerimiz ülkemizde yüksek kapasitede üretilmekte ve uygun fiyatlarla tüketiciye sunulmaktadır. 
Sanayi Odası olarak, ekmekten süt ürünlerine, temizlik ürünlerinden dezenfektana, inşaat malzemelerinden mobilyaya kadar halkımızın ihtiyaç duyacağı ürünlerin hiçbir zaman raflardan ve pazardan eksik olmaması, tam tersi yerli ürünlerin satış noktalarında ön planda olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. KTSO, bu görüşleri benimsemeyenlerin her zaman karşısında
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.