banner913
banner932
banner964
banner985

Euro Bölgesi enflasyonunda yeni rekor

banner989

Euro Bölgesi'nde enflasyon Mayıs ayında yıllık yüzde 8.1 ile yeni rekor kırdı. Enflasyon böylece 7 ay üst üste rekor serisini sürdürdü

banner974
Euro Bölgesi enflasyonunda yeni rekor

banner971

Avrupa İstatistik Ofisi'nin verilerine göre Nisan ayında yıllık yüzde 7.5 olan enflasyon Mayıs ayında yüzde 8.1'e yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 7.8'di.
Enflasyon aylık bazda yüzde 0.8 ile yüzde 0.6 olan tahminleri aştı.

Çekirdek enflasyon ise yüzde 3.8 arttı, önceki yüzde 3.5'ti.

İtalya'da da enflasyon yüzde 7.3 ile tahminlerin üzerinde gerçekleşirken Fransa'da yüzde 5.8'e yükselerek rekor kırdı. Almanya'da enflasyon yüzde 8.7'e ulaşırken Maliye Bakanı Christian Lindner enflasyonla mücadelenin birinci öncelik olduğunu belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle gıda ve enerji maliyetlerindeki artış enflasyondaki yükselişte etkili oluyor.

İngiltere ve ABD'nin ardından Avrupa Merkez Bankası da yüksek enflasyonu kontrol altına almak amacıyla on yıldan uzun süre sonra ilk kez faiz artışına hazırlanıyor.

banner979
banner982
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.