banner913
banner932
banner1012

“Hangi amaçla propaganda faaliyetleri yürütüyorsunuz?”

banner1020

Mecliste konuşan CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Büyükelçi Feyzioğlu’nun AKP propagandası yaptığı iddia edilen video ile ilgili Meclis Başkanı Töre’ye “Hangi amaçla orada bulunuyordunuz? Propaganda mı yürütüyordunuz?” diye sordu

banner974
“Hangi amaçla propaganda faaliyetleri yürütüyorsunuz?”

banner971
TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun, Meclis Başkanı Zorlu Töre ile birlikte köy kahvehanelerinde AKP propagandası yaptığını gösteren videolara ilişkin Mecliste konuşan CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Töre’ye “Hangi amaçla orada bulunuyordunuz? Propaganda mı yürütüyordunuz?” sorularını yöneltti, başka bir ülkeden siyasi partinin Kıbrıs’ta seçim çalışması yapmasının yasak olduğunu anımsattı.
CTP Milletvekili Ürün Solyalı, “Yüce Meclisin Başkanı arkada otururken, onu ilgilendiren bir mesele var” diyerek, TC’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun köy kahvehanelerinde AKP propagandası yaptığına ilişkin videolarda, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin de göründüğünü söyledi.
“Türkiye’deki siyasi partiler KKTC’de siyasi faaliyette bulunamaz, seçim çalışması yapamaz” diyerek yasayı anımsatan Solyalı, “Elçi, tarafsız ve Meclisin tüm kesimlerini temsil eden Meclis Başkanını da kullanarak veya Meclis başkanı bu duruma araç olarak, böylesi faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanamaz” şeklinde konuştu. Hem Meclis Başkanı hem de Elçinin tarafsız olması gerektiğini, bunun öngörüldüğünü vurgulayan Solyalı, “Videolar, konuşmalar… Hem bizim hem de TC basınında gündemde” diyerek, Töre’ye yönelik “Siz hangi sıfatla bu gezileri yapıyorsunuz, açıkçası bilmiyorum. Ama bu konuda açıklama yapma zorunluluğunuz olduğu konusunda bir talebimiz var” ifadelerini kullandı.
Solyalı, “Bir seçim konuşması yapılıyor, görev tanımını aşan bir noktada elçi bu gezileri ve konuşmaları yapıyor, sizin göreviniz ne? Siz girişteki anahtar mısınız? Yoksa propagandaya mı katılıyorsunuz? Bunu bilelim. Siz bu Meclisin başkanısınız, tarafsız olmak zorundasınız, hangi amaçla propaganda faaliyetleri yürütüyorsunuz?” sorularını sordu.
Töre ise bu söylemler üzerine, “Eleştirinizi aldım, değerlendiriyorum, cevap verme konusundaki hakkımı saklı tutuyorum. Yazılı soru da verebilirsin” diyerek, soruları yanıtsız bıraktı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.