banner913
banner932
banner1012

Tüm zamanların en korkutucu 15 filmi

banner1020

İşte Hollywood Reporter eleştirmenlerinin sıraladığı en korkutucu 18 film...

banner974
Tüm zamanların en korkutucu 15 filmi

banner971

Bir filmi ne korkutucu yapar? Sigmund Freud korkuyu, beklenmedik bir karşılaşmanın yarattığı tehlikeli durum ile ilişkilendiriyor. Tüm zamanların en çok korkutan filmleri de başkahramanın başına gelen beklenmedik olaylar ile akıllarda yer etmeyi başardı.

İşte Hollywood Reporter eleştirmenlerinin sıraladığı en korkutucu 18 film...

1. Funny Games (Ölümcül Oyuncular) (1997)

Nadiren korku kategorisine dahil edilen film, sinema tarihinin en travmatik sahnelerine sahip yapımlarından biri olarak nitelendiriliyor. İki psikopat gencin tatile çıkan bir aileye uyguladığı şiddeti konu alan yapım, akıllarda yer etti.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 15
 

2. The Texas Chain Saw Massacre (Teksas Katliamı) (1974)

Film bir grup üniversiteli gencin, psikopat bir aile tarafından öldürülmeye çalışılmasını konu alıyor. Tobe Hooper’ın çok düşük bir bütçe ile çektiği film, içerdiği şiddet sahneleriyle bazı seyircilerinin hala korkulu rüyası.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 14
 

3. The Blair Witch Project (1999)

Bağımsız korku filmlerinden biri olan yapım, bir grup öğrencinin Blair Cadısı’nın belgeselini çekme teşebbüsünü konu alıyor.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 13

4. The Exorcist  (Şeytan)  (1973)

Şeytan çıkarma filmlerinin ilk örneklerinden biri olan film, 70’li yıllarda tüm dünyada büyük bir fenomen haline gelmişti.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 12

5. The Shining (Cinnet)  (1980)

Hollywood’un usta yönetmeni Stanley Kubrick’in Stephen King’in aynı adlı romanından uyarladığı Cinnet, korku sineması tarihine kazınan sahneleriyle psikolojik gerilim türünün en iyi örneklerinden.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 11

6. Salo, or the 120 Days of Sodom (1975)

Usta yönetmen ve şair Pier Paolo Pasolini’nin öldürülmeden önce çektiği son filmi, II. Dünya Savaşı’nda insanlara yapılan işkenceyi ve cinsel şiddeti tüm çıplaklığıyla ele alıyor.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 10

7. Halloween (1978)

Son olarak 13. devam filmiyle seyirciyle buluşan Halloween serisinin ilk filmi, Jamie Lee Curtis’in başarılı performansıyla Cadılar Bayramı temasını işleyen en iyi korku filmlerinden.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 9

8. Don’t Look Now (1973)

Küçük kızlarının hayaleti tarafından Venedik sokaklarında takip edilen çiftin korku dolu hikayesi, rahatsız edici sahneleri ve unutulmaz görüntüleriyle hafızalarda yer etti.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 8

9. The Strangers (2008)

Kırsal kesimde bir evde kalmaya giden çiftin gizemli ziyaretçiler tarafından rahatsız edilmesini konu alan film, gerilimi hep üst seviyede tutuyor.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 7

10. Rosemary’s Baby (1968) 

Piyanist’in yönetmeni Roman Polanski’nin ustaca ele aldığı psikolojik gerilim türündeki film, Mia Farrow'un başarılı performansıyla kült yapımlar arasında yer alıyor.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 6

11. Psycho (Sapık) (1960)

Korku sinemasına adını altın harflerle yazdıran Alfred Hitchcock’un belki de en popüler filmi Sapık, sürpriz sonu ile türünün en orijinal örneklerinden.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 5

12. The Vanishing (1988)

Fransa’da geziye çıkan çiftin rahatsız edici kaybolma hikayesi, “kaçırılma” temalı filmler arasında kült haline geldi.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 4

13. Paranormal Activity (2007)

Oren Peli’nin ev kamerasıyla çekilmiş gibi görüntüler sunduğu serinin ilk filmi, gerçekçi atmosferi ve sık sık kullandığı jumpscare’leriyle (aniden gelişen korku sahnesi) tüm zamanların en korkutucu filmlerinden.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 3

14. Deliverance (1972)

John Boorman’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, gizemli bir kano gezisini konu alıyor. Aşırı düşük bir bütçe ile çekilen film, 70’lerin en başarılı korku filmlerinden biri.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 2

15. Ringu (1998)

Halka adındaki Amerikan versiyonundan çok daha korkutucu olarak nitelendirilen Ringu, Japon korku filmlerinin başyapıtlarından biri olarak nitelendiriliyor.

Tüm
zamanların en korkutucu 15 filmi - 1








 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.