banner913
banner932
banner1012

Moda terimleri ve anlamları

banner1020

Modada kullanılan terimlere yabancı kalmamanız ve modayı daha rahat takip edebilmeniz için moda terimleri sözlüğü...

banner974
Moda  terimleri ve anlamları

banner971

 

Full skirt: Bele oturan, aşağıya doğru genişleyen diz boyundaki kloş etek anlamında kullanılıyor.

Androgyn: Androjen kelimesi, erkek ve kadın modasında aynı kesimlerin, kumaşların ve detayların kullanılması anlamına geliyor. Tam anlamıyla cinsiyetsizliği ifade eden bu terimi, bu sezon unutmayın.

Animal print: Hayvan deseni. Leopar ve kaplan desenli kıyafetler, aksesuarlar için kullanılıyor. Şu sıralar çok duyacaksınız, çünkü çok moda.

Baggy: Bol anlamına geliyor. Genellikle bol kesim pantolonlar için kullanılıyor. Bol pantolon fırtınasıyla bu kelimeyi ezberleyeceğiz.

Bootie: Bu sezon tahtını diz hizasındaki çizmeler sallasa da bilekte biten bot anlamına gelen bootie, ayakkabılarla boy ölçüşecek.

Brocard: Sırma ve gümüş işlemeli ipekli kumaş anlamına gelen brocard, yeni sezonda özellikle kadifelerle karşımıza çıkıyor.

Clutch: Türkçe kelime anlamı tutmak/kavramak olan cluth, modaya askısız ve elde taşınan çantaları tarif etmek için hızla giriş yaptı. Yeni sezonda da birbirinden çekici clutch çantalar elinizden düşmeyecek.

Cool chic: Şık, feminen ve çabasız görüntünün adı. Evet, bu sezon cool chic olmak herkesin hayali.

Dandy-look: Erkek kıyafetleriyle feminen görünmek. Erkek arkadaşınızın gardırobundan ceket, küçük yelek, gömlek, şapka ve ayakkabılarını ödünç alın, üzerinizde feminenleştirdiğiniz parçalarla siz de dandy-look’a sahip olabilirsiniz. Ne de olsa bu sezon erkek kıyafetleri çok moda.

Drape: Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden olan drape, kumaşın kat kat büzülerek kullanılması demek. Özellikle etek ve elbiselerde dikkat çekiyor

Flat: Düz, yassı topuk anlamında kullanılan flat, yüksek ökçelere alternatif.

Lady chic: Hanım hanımcık ama aynı zamanda da seksi. Klasik parçaların kusursuz yorumu.

Moccasin: Bağcıksız ayakkabı. Genellikle de süet erkek ayakkabıları için kullanılan bir terim. Bu sezon kadın modasında da mokasenler çok moda.

Masculin: Erkeksi. Bu sezon erkeksi kadınlar görmeye hazır olu

Pencil skirt: Türkçe tam karşılığı; kalem etek demek. Dar siluetli, dize doğru giderek daralan diz boyunda etek. Çok seksi ve şık duruyor.

Peplum: Sezonun en hit parçalarından biri olan peplum, ceket, elbise ve eteklerin bel kısmına monte edilmiş ek bir etek parçası şeklinde kullanılıyor.

Retro: Modada geçmişe dönüş eğilimi için kullanılıyor. Yeni sezonda 20’ler ve 50’lerle yine retro hâkim olacak.

Stiletto: Artık neredeyse anlamını bilmeyenin kalmadığı moda terimi stiletto, yüksek ve ince topuklu kadın ayakkabısı demek. Yine ve her zaman çok moda.

Tweed: Yüzeyi kabarık olarak dokunmuş yünlü kumaş. Chanel tarzı tweed ceketleri seviyoruz.

Used-look: “Kullanılmış gibi görünen” demek. Yeni olmasına rağmen, uzun zaman giyilmiş ve yıpranmış gibi görünen kıyafetleri tanımlayan bir terim.

Vintage: Son senelerde fazlasıyla karşımıza çıkan vintage, geçmiş döneme ait tek ve özel parça ya da koleksiyonlara verilen isim. Bu nedenle ikinci el ancak klasik parçalar için sıklıkla kullanılıyor vintage terimi.

Wedge: Türkçe kelime anlamı takoz/çivi olan Wedge terimi, 70’lerin modasında karşımıza çıkan dolgu topuklu ayakkabılar için kullanılıyor. 

,

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.