banner913
banner932
banner1012

Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giymenin İpuçları

banner1020

Kadınlar için vazgeçilmez olan topuklu ayakkabılar uzun süre giyildiğinde ayakları acıtabiliyor. Peki, acı çekmeden topuklu ayakkabı giymek mümkün mü?

banner974
Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giymenin İpuçları

banner971

Kadınların arzu nesnesi olan topuklu ayakkabılar özellikle iş kadınları için vazgeçilmezdir. Giyeni bir anda şık ve seksi gösterebilen topuklu ayakkabılar kadınların kendini daha çekici ve alımlı hissetmelerini sağlıyor. Topuklu ayakkabıların oldukça estetik olan görüntüsü yanında giyerken acı çekmek ise topuklu ayakkabı sevdasına gölge düşürür cinsten. Kadınları mutlu eden topuklular aynı zamanda acı da çektirebiliyor.

ACI ÇEKMEDEN TOPUKLU AYAKKABI GİYMENİN PÜF NOKTALARI

Satın aldığınız ayakkabının malzemesi oldukça önemli. Nefes alan, terletmeyen ve doğal malzemeden yapılmış olan topuklu ayakkabılar daha konforlu ve sağlıklı bir yürüyüş vadediyor. Ayakkabının tabanının çok kaygan veya sert olmaması da ayakkabıyı giyerken daha rahat yürünmesine yardım ediyor

Ayakkabının formu yani genişliği ve uzunluğu ayak yapınızla uyumlu olursa topuklu ayakkabının ayağınızı acıtma riski de düşüyor.

Ayakkabı seçimini akşam saatlerine bırakmak ayak formu genişlediği için daha memnun edici sonuçlar veriyor. Ayak numaranızı sık sık kontrol etmek doğru ayakkabı almayı kolaylaştırıyor.

Topuklu ayakkabı alırken ayakta denemek ve iki ayakkabıyı da giyerek deneme yürüyüşü yapmak oldukça önemli. Böylece yanlış veya ayağı vuran ayakkabı seçiminin önüne geçebilirsiniz.

Topuk nedeniyle ayakların ne kadar öne kaydığı da ayakkabı seçiminde önem taşıyor. Fazla öne kaymış olan ayakkabılar ayak şeklinizle uyumlu değildir.

Topuklu ayakkabınızın içerisinde ayaklarınızın daha rahat etmesi için ortopedik taban yerleştirmesi yapabilir veya ayaklarınızın önüne veya arkasına silikon yastıkçıklar yerleştirebilirsiniz. Böylece topuklu ayakkabı üstünde daha uzun saatler geçirebilirsiniz.

Her gün aynı ayakkabıyı giymemelisiniz. Böylece ayaklarınızın ağrımasını önlersiniz. Aynı zamanda her gün farklı boyda topuklu ayakkabı giymek de ayak ağrılarını önler.

Ayak tırnaklarınıza düzenli pedikür yaptırmak ve tırnakları küt kestirmek de rahat topuklu ayakkabı giyilmesinde rol oynar.

Geniş ve güçlendirilmiş topuklara sahip olan ayakkabılar daha rahat giyim sağlıyor. İçinde ayaklarınızın sıkışmadığı ve rahat ettiği topuklu ayakkabılar satın almaya özen gösterin.

Gün boyu topuklu ayakkabılarınızla rahatça dolaşmak istiyorsanız topuk boyunun 5 cm'i aşmadığı ayakkabıları tercih etmelisiniz. Bu boyun üstündeki ayakkabılar yükseklikleri nedeniyle ayaklarınızın ağrımasına sebep olabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.