banner913
banner932
banner1012

Sarı Saçlar için 8 Aşamalı Bakım Rehberi

banner1020

Bakır saçlar sezonun daha evcil ve sıcak saç trendiyken platin saçlarsa fark yaratanların yeni tercihi. Gigi Hadid önderliğinde popülaritesi yükselen sarı saçlar, dikkat çekici bir görünüme giden kestirme yollardan olsa da yüksek özen ve yoğun bir bakım gerektiriyor.

banner974
Sarı Saçlar için 8 Aşamalı Bakım Rehberi

banner971



Sarı saçları ilham panonuza eklemeyi düşünüyorsanız, bir araya getirdiğimiz 8 aşamalı bakım rutinine mutlaka göz atın.
 

Banyoda Bakım

Sarı saçlar hassas bir yapıda olduğu için dikkatli olmaya banyo rutininizden başlamalısınız. Sıcak su kullanmadan, saça fazla güç kullanmadan ve saç tellerini yıpratmayan ürünler kullanarak banyo seansınızı sarı saçlar için daha evcil bir hale dönüştürün. Saç yıkamak, saçın doğal yağlarını saçtan arındırmak demek. Bu yüzden saçınızın yapısına göre şampuanlama sayısını haftada 2-3'e düşürün.

 

Nazik Tarama

Sarı saçları taramak biraz korkutucu ve yüksek dikkat gerektiriyor. Elastikiyeti zarar gören ve kuruyan saç tellerini ıslak taramamaya özen göstermelisiniz. Mümkünse saçınızı banyodan önce tarayın ve düğüm açıcı ürünlerle saçınızın taranma ihtiyacını azaltın. Saç açmada usta olan tasarımlarla vereceğiniz hasarı en aza indirin.



 

Yoğun Nem

Nem, nem ve daha fazla nem! Açıcıdan dolayı kuruyan saç telleriniz neme hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyar. Bu yüzden kırılgan saçları yumuşatan ve yoğun nem vererek saçın dış katmanını güçlendiren ürünlerle saç tellerine destek olun.

 

Gün İçinde Bakım

Sarı saçlar gün içinde de kurumaya, dolayısıyla kabarıp elektriklenmeye meyillidir. Bu yüzden nemlendirici bir bakım mistiyle gün içinde de saçınıza ihtiyacı olan nem desteğini verin.



 

Bağ Kurma

Saç açmak için kullanılan peroksit, saç içine oksijen infüze ederek pigmentleri saçtan çıkarırken bir yandan da saç tellerini bir arada tutan bağları zayıflatır. Zayıflayan bağlar ise saçları daha kırılgan ve hassas bir forma sokar. Bu yüzden saçı yeniden yapılandıran ve kırılan bağları yeniden güçlendiren ürünlerle saçlara temelden destek olun.

 

Renk Düzenlemesi

Sarı saçların karşısına çıkan en büyük problemlerden biri de bakırlaşma - turunculaşma. Saç renginin tazeliğini korumak ve o sıcak yansımanın önüne geçmek için renk düzenleyici ürünlerden yardım alabilirsiniz.

 

Isıya Karşı

Isı, halihazırda saç tellerini zayıflatan ve kırılganlaştıran bir uygulama. Sarı saçları tercih ettiğiniz anda ısıyı hayatınızdan çıkarmaya hazırlıklı olun. Isı gerektiren saç modellerini daha az tercih edin, fön makinanızı daha az kullanın ve ısıya ihtiyaç duyduğunuz anda koruyucu saç ürünlerini devreye sokun.

 

Kırık Önlemi

Sarı saçları daha sağlıklı göstermek için kuaför randevularınızı artırmalı ve kırıklarınızı düzenli olarak temizletmelisiniz. Ayrıca kırılmaya daha meyilli olan sarı saçlar için önlemlerinizi almalısınız. Nazik bir tarama, daha az ısı kullanımı, saçları yıpratmayan ipek yastık kılıfları gibi yöntemlerle saçlarınızın sağlıklı formlarını koruyun.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.