banner913
banner932
banner1012

Maraş konusunda Türkiye’yi şikayet

banner1020

Rum Meclis Başkanı Dimitriu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili Türk tarafını şikâyet etti

banner974
Maraş konusunda Türkiye’yi şikayet

banner971
Güney Kıbrıs'ın Meclis Başkanı Annita Dimitriu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Rum delegasyonu, AKPM’de yer alan ulusal meclis başkanları ve AKPM Başkanı Tiny Kox’a kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili mektup göndererek Türk tarafını şikâyet ettiği bildirildi.
Dimitriu, AKPM Rum delegasyonunun “Avrupa Konseyi Günleri” etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, AKPM Başkanı Kox’un, ziyaret davetini kabul ettiğini ve 6-7 Temmuz’da Adaya geleceğini açıkladı.
Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi Raportörü Piero Fassino’nun geçen Haziran’da Ada’da araştırma ziyareti gerçekleştirdiğini hatırlatan Dimitriu Fassino’nun raporu üzerine AKPM’nin, Maraş’la ilgili kararını görüşüp onaylayacağını, oylamanın yıl sonuna doğru yapılacağını söyledi.
Annita Dimitriu, Maraş’ın açılmasıyla ilgili “Türk maharetlerini” anlatmak üzere meclis başkanları ve meclis dostluk grupları düzeyinde çok yönlü temaslarda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.