banner913
banner932
banner1012

“KKTC’yi tanımıyoruz”

banner1020

İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Leo Doherty, İngiltere’nin KKTC’yi tanımadığını vurguladı

banner974
“KKTC’yi tanımıyoruz”

banner971
İngiltere’nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Leo Doherty, İngiltere parlamentosunda sorulara verdiği yanıtlar sırasında, İngiltere’nin KKTC’yi tanımadığını söyledi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Doherty’nin, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) üyesi Sammy Wilson’ın “KKTC’nin İngiltere tarafından tanınmasından elde edilebilecek ticari ve diğer faydaların neler olabileceği” şeklindeki yazılı sorusuna, “İngiltere’nin, Türkiye hariç diğer uluslararası toplumlarla uzlaşı gereği, KKTC olarak ilan edilen devleti bağımsız bir devlet olarak tanımadığı” yanıtını verdiğini aktardı.
Doherty, İngiltere’nin “Kıbrıs adasının egemen yönetimi olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıdığını” belirterek Kıbrıs’ın bölünmüşlüğünün yarattığı zorlukların en iyi çözümünün adil ve kalıcı bir çözüm olabileceğini ifade etti.
Gazete, DUP üyesi Wilson’un, “İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Türkiye  ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğal gaz konusunda iş birliği yapma ihtimallerinin araştırılıp araştırılmadığı” şeklindeki bir sorusuna karşılık ise Doherty’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, uluslararası tanınmış MEB’indeki her türlü petrol ve doğal gazı değerlendirme konusundaki egemenlik hakkının İngiltere tarafından tanındığı” yanıtını verdiğini aktardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.