banner913
banner932
banner1012

“Büyük iş insanları Kuzey'deki taşınmazlarını satıyor”

banner1020

banner974
“Büyük iş insanları Kuzey'deki taşınmazlarını satıyor”

banner971
Rum Maliye Bakanı Makis Keravnos, “büyük iş insanlarının, Kuzey’deki taşınmazlarını yıllardır sattığını” söyledi.
Keravnos, büyük iş insanlarının, Kuzey’deki taşınmaz mallarını yıllardır sattığını ve sorunun, kapalı Maraş bölgesindeki üç otelin satılmasından çok daha büyük olduğunu söyledi.
Taşınmaz Mal Komisyonu’na yönelik başvurulardan da söz eden Keravnos, başvuruların 7 bin 500’e yaklaştığını bunlardan 6 binin askıda olduğunu ifade etti.
Kapalı Maraş bölgesindeki üç otelin satıldığına dair bilginin doğrulanmadığına işaret eden Keravnos, Kuzey’deki taşınmaz mallarını satan iş insanlarının isimlerine dair ayrıntı vermekten de kaçındı.
Alithia gazetesine göre, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Zararın Eşit Paylaşımı Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Akis Puros ise aynı toplantı çerçevesindeKKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu’na yapılan 7 bin 500 başvuru hakkında bilgi verdi. Puros, görüşülen 1300 davanın sonuçlandığını ve bugüne kadar 382 milyon Euro'luk tazminat ödendiğini belirtti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.