banner913
banner932
banner1012

Anastasiadis’ten Hristodulidis’e nasihatler

banner1020

Hristodulidis ile Anastasiadis, seçimlerin ardından önceki akşam ilk görüşmelerini yaptı

banner974
Anastasiadis’ten Hristodulidis’e nasihatler

banner971
Rum Yönetiminin yeni başkanı Nikos Hristodulidis’in, ilk hükümetini kurma çalışmalarına başladığı haber verildi.
İlk önce Hristodulidis’in başkanlıktaki çalışma arkadaşlarının, ardından da bakanlar kurulu üyelerinin açıklanacağını yazan Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in bazı kişilerle konuşmaya başladığını ancak isimler ve bakanlıklar konusunda “kartlarını açmadığını” kaydetti.
ABD ve Avrupa ülkelerinden birçok yetkiliden Hristodulidis’e onlarca telefon geldiğini ve Kıbrıs sorununun görüşme gündeminin en üst sırasında olduğunu kaydeden gazete, Kıbrıs sorunu ile iç politikanın açıkta olan konularının, Hristodulidis ile Rum Yönetimi Başkanlığına veda eden Nikos Anastasiadis’in önceki gün başkanlıkta gerçekleştirdiği görüşmenin merkezinde yer aldığını belirtti.
Hristodulidis ile Anastasiadis’in seçimlerin ardından önceki akşam ilk görüşmelerini yaptıklarını ve Anastasiadis’in Hristodulidis’i Kıbrıs sorunu başta olmak üzere çözüme kavuşmamış sorunlar konusunda bilgilendirdiğini yazan gazete, Anastasiadis’in Hristodulidis’i karşılarken ve kendisini uğurlaması esnasında oldukça cana yakın olduğunu kaydetti.
Hristodulidis’in ilk hükümetini oluşturmak için, görevini resmi olarak devralana kadar önünde tam iki haftası bulunduğunu ve halihazırda temaslarına başladığını kaydeden gazete, ilk önce Hristodulidis’in başkanlıktaki yakın çalışma arkadaşlarının, bunun akabinde de hükümet üyelerinin ilan edileceğini yineledi.
Hristodulidis ile Anastasiadis arasındaki görüşmenin konusunun, Anastasiadis’in Hristodulidis’i Kıbrıs sorunu ve iç yönetimle alakalı çözüme kavuşmamış büyük meseleler hakkında bilgilendirmesi olduğunu belirten gazete, Anastasiadis’in Hristodulidis’i AB üye devletleriyle son temaslarının sonuçları hakkında da bilgilendirdiğini belirtti.
İç yönetim konularıyla ilgili olarak ise Anastasiadis’le çalışma hayatı ve ekonomi konularını ele aldıklarını, aynı zamanda tüm konular hakkında fikir teatisinde bulunduklarını ifade eden Hristodulidis, başkanlıktan ayrılmasından önce, Anastasiadis’i yeniden göreceğini söyledi.
Hristodulidis, Anastasiadis’ten tavsiyeler alıp almadığı sorusuna ise, görüşme çerçevesinde öğütler aldığını ve bunun önemli olduğunu dile getirdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.