banner913
banner932
banner1012

“Yerli zeytinimizin kıymeti bilinmeli, ağaç sayısı artırılmalı”

banner1020

Bafra Zeytin & Zeytinyağları firmasının Direktörü Gazi Akıncı, Kıbrıs’ta zeytincilik sektörüne gerekli önem verilmesi gerektiğini belirtti

banner974
“Yerli zeytinimizin kıymeti bilinmeli, ağaç sayısı artırılmalı”

banner971
 
 
Ülkemizin zeytin ve zeytin  ürünleri alanında en önemli firmalardan olan Bafra Zeytin & Zeytinyağları firmasının Direktörü Gazi Akıncı “Dünya Zeytin Günü”nü kutladı, dünyada zeytinciliğin önemine vurgu yaptı.
Kıbrıs’ta zeytincilik sektörüne gerekli önem verilmesi gerektiğini belirten Akıncı, zeytinin kutsal bir ürün olduğunu üç kutsal kitapta da ismi geçtiğini belirtti.
“Yerli zeytinimizin kıymeti bilinerek ağaç sayısı artırılmalıdır” diyen Bafra Zeytin & Zeytinyağları Direktörü Gazi Akıncı “Diğer taraftan çakıstes, siyah zeytin ve zeytinyağı üretimi de teşvik edilerek artırılmalıdır.  Hem iç piyasa talebi karşılanmalı hem de ihracata odaklanılmalıdır.” dedi.
Yerli üretim ve tüketim konularına değinen Akıncı, “Üretim ile birlikte öncellikle ürettiğimizi tüketmeliyiz. Üretilen tüketilmez ise üretimin devamlılığı olmaz. Halkımızın bunun bilincinde olması önemlidir. Devletin de ekonomik politikaları bu yönde belirleyerek gerekli fonları sağlaması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Üretimin ve yerli tüketimin dengelenmesi ülkemize ve ekonomimize istikrar getirir” dedi.
Akıncı, “İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar bir kez daha yerli üretimin önemini ortaya koymuştur. Yaklaşık iki yıldır covid-19 sürecinde yaşadığımız olumsuzluklar ve aynı şekilde kurlardaki aşırı yükselişler dışarıya bağlı olan ekonomimizi çok olumsuz etkilemiştir. Bu süreçlerde zaman zaman yerli üretime destek versek de icraat anlamında çok yol kat edilmemiştir.” dedi.
“ÜRETMEYEN TOPLUMLAR YOK OLMAYA MAHKUMDUR”
Üretmeyen toplumların yok olmaya mahkum olduğunu belirten Akıncı, yerli üretimde bütün sektörler için aynı hassasiyeti gösterilmesi gerektiğini, tarım ve sanayi ürünleri, inşaat sektörü, mobilya sektörü, konfeksiyon sektörü vb. tüm sektörlerde gerekli adımların atılması gerektiğine değindi. Üretimin istihdam sağladığını, katma değeri artırdığını ve ülke tanıtımında da büyük rol sahibi olduğunu belirtti. Üretimin gıda sektöründe kaliteli, doğal, Kıbrıs lezzetine, damak tadına ve kültürüne uygun olması gerektiğinin altını çizerek sözlerine son verdi.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.