banner913
banner932
banner1032

“Yakın Doğu Ailesi bizleri çok gururlandırıyor”

banner1020

Cumhurbaşkanı Tatar “Yakın Doğu Ailesi’nin geniş vizyonu ile geleceğe yönelik projeleri bizleri çok gururlandırıyor” dedi

banner974
“Yakın Doğu Ailesi bizleri çok gururlandırıyor”

banner971
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nde ders vermeye başlayacak olan yapay zeka eğitmeni Ai. Prof. DUX’un tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Yakın Doğu Ailesi’nin geniş vizyonu ile geleceğe yönelik bu tarz projeleri bizleri çok gururlandırıyor. Bu vizyon, yapay zeka kullanımında dünyadaki sayılı projelerden birine imza attı. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde doğan, KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL’e de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Bütün bu projeler, giderek dijitalleşen dünyaya, bilimsel ve teknolojik olarak KKTC’nin de uyum sağladığını gösteriyor” dedi.
Yapay zeka tarafından geliştirilen AI. Prof. DUX’ın pek çok yeniliğe vesile olacağını belirten Tatar, “Öğrencilerimiz, bu projeyle kişisel olarak büyük bir gelişim gösterecek ve insanlığın ileride karşı karşıya kalabileceği küresel tehlikelerle de mücadele edebilecek. İnsanlığın, dünyadaki büyük sıkıntılarla mücadelesine bizler de yapay zeka projeleri ile katkı sağlayabileceğimizi gösteriyoruz” ifadesini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.