banner913
banner932
banner1012

TMT’nin ilk Bayraktarı Emekli Albay Ali Rıza Vuruşkan’ın vefatının üzerinden 44 yıl geçti

banner1020

Çok değerli bir komutandı

banner974
TMT’nin ilk Bayraktarı Emekli Albay Ali Rıza Vuruşkan’ın vefatının üzerinden 44 yıl geçti

banner971
Türk Mukavemet Teşkilatı'nın ilk Bayraktarı Emekli Albay Ali Rıza Vuruşkan’ın (Ali Conan Bey) vefatının üzerinden 44 yıl geçti.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın Bayraktarı Rıza Vuruşkan ölümünün 44’üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Dernek Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, yayımladığı mesajda, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle Rıza Vuruşkan için anma töreni yapılamayacağını, Bayraktarın sevgi, saygı ve şükranla anıldığını ifade etti 
Celal Bayar, Vuruşkan’ın geçmişi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Yarbay Rıza Vuruşkan ilk Bayraktarımız olarak 1958 yılında 'Ali Conan' kod adı ile Kıbrıs’a gelerek İş Bankası müfettişi örtüsü altında göreve başlamıştır. TMT’nin ada çapında örgütlenmesi, eğitilmesi ve silahlandırılmasını sağlamıştır. Direnişimizin temellerini atmıştır. En zor koşullarda ve tehlikeli görevlerin ifasında hazır bulunmuş, inançlı ve kararlı bir komutanımızdı. Bu inancı sayesinde emekli olmasına karşın  gönüllü olarak 1964 Erenköy savaşları esnasında hazır bulunmuş ve büyük katkıları olmuştur. Değerli Bayraktarımızı aramızdan ayrılışının 44’üncü yıl dönümünde bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anar Allah’tan rahmet dileriz”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.