banner913
banner932
banner1012

“Ensenizdeyim haberiniz olsun”

banner1020

banner974
“Ensenizdeyim haberiniz olsun”

banner971
CTP milletvekili Doğuş Derya, bütçe kalemlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin gözetilmesi gerektiğini, maliyede bütçenin kadınlar için de açılması gerektiğini söyledi.
Doğuş Derya şöyle dedi:
“Bir ev kadını ben yemekleri yapmıyorum, temizliği yapmıyorum dediği an o ay 32 Bin TL aile bütçesine masraf demektir bu… Hiç ücret kazanmasa bile. Biz buna görünmeyen emek diyoruz, ev kadınlarında… Bu bir iş türü. Angarya çalışma biçimi olarak ele aldığımız bir şeydir bu…
Toplumsal cinsiyete dayalı bir bütçe için en azından teknik bir kişinin bulunması önemlidir. Biz sivil toplum örgütleri katılsın da demedik. Bu bütçe kalemlerine bunları yansıtın dedik… O cüzdan maliyede kadınlar için açılsın. Ensenizdeyim Sayın Bakan haberiniz olsun” 
Alişan Şan ise, Doğuş Derya’nın toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusunda dediklerinden etkilendiğini ve bundan sonra bütçe çalışmalarında bu hususa dikkat edeceğini de söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.