banner913
banner932
banner1012

Taksiciye sahte para verdi

banner1020

Lefkoşa’da 23 yaşındaki Nijerya uyruklu öğrenci, kendisini evine bırakan taksi şoförüne sahte 100 Dolar verdi

banner974
Taksiciye sahte para verdi

banner971

 
 
Lefkoşa’da 23 yaşındaki Nijerya uyruklu öğrenci Chigozie Franklin Ogii, bir adet 100’lük ABD dolarını taksi şoförüne verince tutuklandı.
Ogii’nin Ecevit Sokak üzerinde taksi ücreti karşılığında tasarrufunda bulundurduğu FE52339545A seri numaralı 1 adet 100’lük sahte ABD doları verdiği saptandı.
Sahte banknot tasarrufu ve sahte banknotu tedavüle sürme, sahte davranışla kredi temini suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Chigozie Franklin Ogii mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye yeminli şahadet veren polis memuru Vasvi Özbey önceki gün saat 03.30 raddelerinde Lefkoşa' da sakin Chigozie Franklin Ogii’nin kendisini eve getirdiği gerekçesi ile taksi ücreti olan 120 TL para karşılığında tasarrufunda bulundurduğu FE52339545A seri numaralı sahte 1 adet 100 ABD dolarını Lefkoşa' da sakin Serdal Tanış’a verip tedavüle sürüp, sahte davranışla kredi temin ettiğini anlattı.
Polis, zanlının 10.05.2022 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını ve aynı tarihte ikametgâhında arama yapıldığını ancak kanuna aykırı herhangi bir şey tespit edilemediğini söyledi.
Polis, zanlının vermiş olduğu sözlü beyanında parayı konu parayı -8 Mayıs 2022 tarihinde Lefkoşa'da faaliyet gösteren Cloud Nine isimli işletme önünde aldığını ancak parayı veren şahısın adını bilmediğini belirttiğini anlattı.
Polis, yapılan muhaceret kontrollerinde 29.04.2021 tarihinde 60 gün vize ile geldiği ve herhangi bir muhaceret işlemi yaptırmadığının tespit edildiğini belirtti.
Polis, zanlının vermiş olduğu sözlü beyanlarının teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini anlattı. Polis, incelenmesi gereken kamera görüntüleri ve aranan şahıs olduğundan, bu aşamada zanlının tahkikata etki etme olasılığı olduğundan 2 gün süre daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.