banner913
banner932
banner1012

“Sosyal medya dolandırıcıları yine iş başında"

banner1020

banner974
“Sosyal medya dolandırıcıları yine iş başında"

banner971
 Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında, bazı köyü niyetli şahıslar tarafından açılan sahte hesaplarla, çeşitli senaryolar üretilerek dolandırıcılık faaliyetleri yapılmaya ve şahıslardan sahtekârlıkla para temin edilmeye devam edilidiği bildirildi.
Polisten yapılan açıklamada, son olarak Instagram kullanıcısı "Baykara GSM" tarafından, dolandırmak kastı ile cep telefonu ödüllü bir çekiliş düzenlendiği ve çekiliş sonucunda “1 IPhone 14 Pro Max” kazandığı beyanında bulunduktan sonra, verilen banka hesap numarasına kargo, KDV ve IMEI ücreti olarak para havale edilmesi sağlanarak, Instagram kullanıcısı bir şahıstan sahtekarlıkla 4 bin 740 TL para temin edildiğinin tespit edildiği belirtildi.
Polis açıklamasında, “Halkımızın benzer mağduriyetleri yaşamaması adına, internet üzerinden veya sosyal medya platformlarından alışveriş yapacakları zaman çok dikkatli olmaları ve satın alacakları ürünlerin fiziki varlıklarını görmeden, verilen banka hesap numaralarına para havale etmemeleri önemle rica olunur.” denildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.