banner913
banner932
banner1032

8 reçete sahte

banner1020

Sahte reçete kapsamında tutuklanan Dr. Özel Bindayı ile eczacı Mustafa Faruk’a üçer gün tutukluluk verilirken, olayla ilgili tutuklanan Faruk’un eşi Neşe Sercan, teminatla serbest bırakıldı

banner974
8 reçete sahte

banner971
Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında polis tarafından tutuklanan Dr. Özel Bindayı, Eczacı Mustafa Faruk ve Faruk’un eşi Neşe Sercan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Polis, Boğazköy’de faaliyet gösteren Alev Faruk Eczanesi’nin Ocak-Temmuz ayları arasında sosyal sigortalara 3 bin 317 adet reçete gönderdiğini söyledi. Polis, gönderilen bu reçetelerden bin 247 adedinin doktor Bindayı tarafından yazıldığını ifade etti. Polis, söz konusu eczanenin Ağustos ayında ise sosyal sigortalara 358 adet reçete gönderdiğini söyledi. Polis, bu reçetelerin 72 tanesinin Bindayı tarafından yazıldığını belirtti. Polis, 72 reçetenin incelendiğini, 8 adedinin sahte çıktığını açıkladı. Polis, bu 8 sahte reçeteden bir tanesinin teslim alan kısmında Faruk’un eşi Neşe Sercan’ın adının olduğunu ifade etti. Polis, sorgulanan Sercan’ın reçeteye adını yazıp, imzaladığını kabul ettiğini açıkladı. Polis, mesele kapsamında 22 ifade alındığını 14 kişinin doktora muayene olmadan reçete yazıldığını, 8 kişinin ise hiç ilaç almadığını beyan ettiğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlılar Dr. Özel Bindayı ve Eczacı Mustafa Faruk’un 3 gün süreyle tutuklu kalmasını, Neşe Sercan’ın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç, Neşe Sercan’ın 50 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 500 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Yargıç Bilgeç, Dr. Özel Bindayı ve Eczacı Mustafa Faruk’un ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.