banner913
banner932
banner1012

Simson: Doğu Akdeniz gazı AB'nin önceliklerinden

banner1020

banner974
Simson: Doğu Akdeniz gazı AB'nin önceliklerinden

banner971

AB Enerji Komiseri Kadri Simson, Doğu Akdeniz bölgesindeki doğal gaz kaynaklarının geliştirilmesi ve Avrupa piyasasına sevk edilip, Rus doğal gazına bağımlılıktan kurtulmanın önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Alithia’ya verdiği özel söyleşide Doğu Akdeniz doğal gazının değerlendirilmesinde EastMed doğal gaz boru hattı projesini de denkleme koyan Simson’un, Türkiye’ye herhangi bir atıf yapmaktan kaçındığına dikkat çekildi.

AB’nin Rus gazı bağımlılığından kurtulmasına Güney Kıbrıs’ın yapabileceği katkının, kendi yenilenebilir enerji kaynaklarını üretmeye ve enerji verimliliği önlemlerini iyileştirmeye odaklanmak olacağını söyleyen Simson şöyle devam etti:

“Kıbrıs’ın çok büyük bir güneş ve karada da denizde de rüzgar enerjisi olanağı var. Bunların ötesinde ithal petrol talebini azaltarak, şu anda Rus petrolüne daha bağımlı olan bir AB üyesinin enerji kaynaklarını değiştirmesine yardımcı olabilirsiniz.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.