banner913
banner932
banner1012

“Siyaset kurumu, barışı öncelikle kendi insanı arasında egemen kılmalı”

banner1020

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Savaşan, barış ortamının öncelikle kendi insanlarımız ve sektörlerimiz arasında tesis edilmesi gerektiğinin altını çizerek, gelir eşitsizliklerinin ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekti

banner974
“Siyaset kurumu, barışı öncelikle  kendi insanı arasında egemen kılmalı”

banner971

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, turizmin barış ve diyalog açısından önemli bir araç olduğunu vurguladı.

“Turizm yolu barış, kardeşlik ve kalkınma yoludur” diyen Dr. Ahmet Savaşan, endüstri olarak nitelendirilen bu sektörün gelişiminin yalnızca ekonomi açısından değil, Dünya barışı açısından da önem taşıdığının altını çizdi. .

Turizmin, ekonomik getirisi yanısıra, sosyal ve kültürel hayatı da etkilediğini belirten Savaşan, siyasi alanda, toplumsal ve insancıl fonksiyonların gerçekleştirilmesini kolaylaştıran turizmin, Dünya’da etnik, dini ve ekonomik çatışmalar artarken halkları kaynaştırma özelliğiyle küresel barış için anahtar olduğunu vurguladı.

2017 yılında uluslararası turizm hareketlerinin 1 milyar 235 milyon kişiye ulaştığını ve 2030’da bu sayının 1,8 milyarı geçeceğinin hesaplandığını belirten Savaşan, seyahat ve turizm endüstrisinin 2017 yılı itibarı ile Dünya genelinde doğrudan 2.3 trilyon USD’ye ulaştığını, 109 milyon kişiye de iş olanağı yarattığını ifade etti.

Küresel alanda yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen Dünya’da ve ülkemizde turizmin gelişmeye devam edeceğinin söylenebileceğini belirten konsey başkanı Dr. Ahmet Savaşan, “ülkedeki ekonomik koşullar ne yazık ki, toplumsal barışın ikamesi ve sürdürülebilir bir büyüme trendi yakalanmasını mümkün kılmıyor” ifadelerini kullandı.

Barış ortamının öncelikle kendi insanlarımız ve sektörlerimiz arasında tesis edilmesi gerektiğinin altını çizen Savaşan, gelir eşitsizliklerinin ortadan kaldırılmasının kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Siyaset kurumunun barışı öncelikle kendi insanı ve devletinde egemen kılması gerektiğine işaret eden Savaşan, “ekonominin geliştirilmesi ve refah seviyesinin arttırılmasının ardından, komşularımızla gerçekler temelinde bir anlaşma zemini yaratmak için çalışılmalıdır” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.