KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü iş birliğinde düzenlenen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, 17 Ekim 2026 Cumartesi günü Lefkoşa’da “Yapay Zekâ Çağında Öğrenmek: Sorgulamak, Doğrulamak ve Sorumlu Kullanmak” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Bilimi toplumla buluşturmayı ve güncel konuları akademik bilgi ışığında herkesin anlayabileceği bir ortamda tartışmayı amaçlayan etkinlik, Pascucci Lefkoşa ev sahipliğinde düzenlendi.

Aksa Enerji’nin Gana Kumasi Santrali 130 MW kurulu güce ulaştı
Aksa Enerji’nin Gana Kumasi Santrali 130 MW kurulu güce ulaştı
İçeriği Görüntüle

Etkinliğin açılış konuşması, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil tarafından gerçekleştirildi.

Söyleşide konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Ömer Delialioğlu, yapay zekâ teknolojilerinin eğitim ve öğrenme süreçleri üzerindeki etkilerini ele aldı. Yapay zekânın sunduğu imkânların yanı sıra, bu teknolojilerin bilinçli, eleştirel ve sorumlu bir yaklaşımla kullanılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle bilgiye erişim, elde edilen bilgilerin doğruluğunun sorgulanması, eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve yapay zekâ araçlarının öğrenme süreçlerinde etkin kullanımı gibi güncel konular üzerinde durdu.

Katılımcılar, interaktif sohbet ortamında yapay zekânın günlük yaşam ve eğitim alanındaki kullanımına ilişkin görüş ve sorularını paylaşma fırsatı buldu.

Etkinlik sonunda, gerçekleştirdiği değerli sunumdan dolayı Prof. Dr. Ömer Delialioğlu’na, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Abdullah Ekinci tarafından plaket takdim edildi.

KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü iş birliğinde yürütülen Bilim Kafe etkinliklerinin, bilimin farklı alanlarını toplumla buluşturarak bilgi paylaşımını ve toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik farklı konu başlıklarıyla devam edeceği bildirildi.