Cildiniz sonbahara hazır mı?

Yaz boyunca cildimiz güneş ile yakın temasta olup, denizin tuzlu suyunda ferahladı. Peki bronzluktan vazgeçemediğimiz için güneş altında yaktığımız cildimiz sonbahara hazır mı? 

  • Güneş koruyucu krem

    Sonbahar kapıda ama siz siz olun güneş hemen gidecek diye düşünmeyin. Ya da güneşin zararlı ışınlarının sadece yaz olduğunu düşünmeyin. Önleminizi alın ve güneş kreminizi sürmeye devam edin.

  • Nemlendirme

    Cilt nemsiz kaldığında dayanıklılığı azalır ve çok çabuk yıpranır. Böylece ciltte ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bununla birlikte aşırı kuruluk, pullanma, çatlak, enfeksiyon gibi cilt sorunları da ortaya çıkabilir. Günlük cilt temizliği yaptıktan sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmadan dışarı adımınızı atmayın. 

  • Cilt temizliği
  • Cilt temizliği ihmal edilmemesi gereken unsurların başında geliyor. Sebebi çok açık aslında gün içerisinde cildiniz kir topluyor. Bu sebepten dolayı cildinizi günlük olarak peeling, temizleme jeli, tonik, temizleme sütü gibi ürünlerle temizlemelisiniz.
  • Sebze ve meyve tüketmek

    Cildimizi korumak için bol bol vitamin alın. Mevsimine göre  A, C ve E vitamini içeren sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin. 

Daha Fazla Haber