Spermler Hakkında Bilmedikleriniz

Spermlerle ilgili bu bilgileri daha önce duymadığınıza eminiz!

1. Ilk önce meni ile spermi birbirine karıştırmayalım. Meni, erkeğin boşalması sırasında gelen sıvıdır. İçerisinde sperm bulunur; lakin bu oran %5-10 kadardır.

Geri kalanı ise protein, şeker, c vitaminine dek birçok besleyici maddeyi içerir.

2. Spermin erkek vücudunda olgunluğa erişmesi yaklaşık 65-75 gün arasındadır.

Ve günde 300 milyon tane üretilirler.

3. Bir erkek, bir ejakülasyonda sıradan bir nehir kaşığı kadar meni boşaltıyor.

4. Spermlerin çoğu boşalmanın peşinde yumurtaya içten yüzmekte zorlanıp meni içerisinde kendi etraflarında dönmeyi tercih ediyor.

Düz yüzebilenlerin başımıza ne işler açtığını tahmin edersiniz!

5. Bir takım kadınların meniye alerjisi var.

“seminal plazma alerjisi” olarak bilinen durumda vajinada kızarma, kaşıntı, şişme, sancı meydana gelebiliyor. Bazen belirtiler vücudun diğer bölgelerine de yayılabiliyor.

6. Vajinanın asiditesine tarafından spermler kadın vücudunda 5 güne dek yaşayabilir.

Normalde spermler bayan vücudunda ortalama 24-48 saat değin yaşabilir. Oysa vajinanın asidik dengesi uygunsa, spermin ömrü 5 güne dek uzayabiliyor.

7. Spermler vücut sıcaklığında fazla yaşayamazlar. Böylece sperm üretiminin gerçekleştiği testisler beden haricen yerini almıştır.

Hatta bazı erkek bebekler, testisleri gövde içerisinde dünyaya gelirler. Bu durumda testisler bir operasyonla beden dışına taşınır. Taşınmadığı takdirde bebek kısır olabilir. Bir diğer şekilde misal devretmek icabında ateşli hastalık geçiren erkek bebeğin testislerini soğuk tutmaya niyetlenmek doğrusu spermlerin ölmesini engellemek içindir.

8. Spermlerin %90’ına yakın bir kısmı deforme olmuş halde bulunuyor.

Deformeden kastımız iki başlı, büyük başlı, ufak başlı, iki kuyruklu… liste uzayıp gider. Bu spermler yumurtayı dölleyemez.

9. Bir yemek kaşığı sperm takriben 20 kaloridir.

10. Dışarı atılmayan spermler vücut tarafından geri emiliyor.

Eğer bir erkeğin seks hayatı yoksa, hatta mastürbasyon bile yapmıyorsa, spermler dışarı atılamadığı için ömürleri kısalır, kalitelerini kaybeder. Bu nedenle gövde göre absorbe edilerek yeni spermlere yer açılır.

11. Konu hakkındaki en çok kafa karıştıran mitlerden biri yalan: pozitif mastürbasyon ve seks, sperm sayısını etkilemiyor.

Eğer kişi bayağı sperm sayısına sahipse, sperm sayısında bir düşüklük meydana gelmiyor. Sadece boşalma hacminde düşüş olabiliyor.

12. Yedikleriniz meninin tadını etkiliyor.

Soğan, sarımsak, kırmızı et gibi besinler meninin tadını oldukça kötüleştirirken; greyfurt, portakal, maydanoz, kereviz gibi besinler meninin tadını iyileştiriyor.

13. Yaş ilerledikçe spermlerin verimlilikleri azalıyor.

Yapılan çalışmalarda özellikle 40 yaşından sonra bu özelliğin azaldığı ortaya çıkmış.

14. Meni harcamak, depresyonla mücadelede pozitif etki yaratabiliyor.

Daha Fazla Haber