banner913
banner932
banner1012

Liderler, Türk-Yunan Forumu'nun düzenlediği yemekte buluştu

banner1020

   Türk Yunan Forumu,  Kıbrıs’ta iki liderin  kapsamlı çözüm yolunda  sergiledikleri  kararlılığı ve  ortak bir gelecek için harcadıkları  güven arttırıcı çabaları...

banner974
Liderler, Türk-Yunan Forumu'nun düzenlediği yemekte buluştu

banner971

 

 Türk Yunan Forumu,  Kıbrıs’ta iki liderin  kapsamlı çözüm yolunda  sergiledikleri  kararlılığı ve  ortak bir gelecek için harcadıkları  güven arttırıcı çabaları memnunlukla karşıladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türk-Yunan Forumu toplantıları çerçevesinde ara bölgedeki öğle yemeğine katıldı.

Ledra Palace Otel yakınlarındaki Chateau Status Restoran’da verilen öğle yemeğine Forum toplantıları için Kıbrıs’ta bulunan Türkiye ve Yunanistan’dan gelen, eski bakan, milletvekili, akademisyen, işadamı ve gazeteciler katıldı.

Yemek öncesi restoranın önünde ve yemek başlamadan salonda basına görüntü alma olanağı sağlandı, açıklama yapılmadı.

Bugün gerçekleştirilen Türk Yunan Forumu’nun ardından yayımlanan basın bildirisinde  şu ifadelere yer verildi:

“Türk Yunan Forumu, gerek Kıbrıs Türk ve gerek Kıbrıslı Rumlarca kabul edilebilecek bir çözüm arayışında iki lidere tam destek vermeye kararlıdır. Bu amaçla Forum barış sürecine ilerletmek için her çabayı harcayacaktır.

Önümüzdeki aylar Kıbrıs’ın ve barış sürecinin sonucu açısından kritik olacaktır. Bu düşünceyle, iki lideri müzakerelerdeki mevcut güçlükleri aşmak için ellerinden geleni yapmaya davet ediyoruz.” 

 

AKINCI, DAVOS’TAN SIRADIŞI BİR GELİŞME BEKLENMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

“EĞER SAMİMİYSENİZ NEREDE GÖRÜŞTÜĞÜNÜZÜN ÖNEMİ YOKTUR, BU LEFKOŞA OLUR, DAVOS OLUR, NEW YORK OLUR...”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Davos’taki ekonomik forumda yine Rum lider Anastasiadis’le biraraya gelme fırsatı olacağını ve burada Adanın geleceğiyle ilgili fikirlerini ortak bir platformda dile getirme şansı bulacaklarını kaydetti. Akıncı, Davos’tan sıradışı bir gelişme beklenmemesi gerektiğini, Davos’ta 5’li bir görüşme davetinin henüz olmadığını ve bunun bir sorun teşkil edeceğini zannetmediğini belirtti.

Akıncı, Adada bir çözüm bulunmasının hem Kıbrıslı Türkler ve Rumlar, hem bölgesel istikrar, hem de Türk-Yunan ilişkileri adına önemli olduğunu vurguladı.

Akıncı, Türk-Yunan Forumu’nun ara bölgedeki Chateau Status Restoran’da düzenlediği yemek sonrasında basına yaptığı açıklamada, Türk Yunan Forumunda bulunan kişileri uzun yıllardan beri tanıdığını, sadece Kıbrıslı Türklerle Rumlar’ın değil Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha iyiye gitmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yemek sonrası gazetecilerin açıklama talebine olumlu yanıt veren Akıncı, “Nikos size demeç verdi mi?” diye sordu. “Evet” yanıtını alan Akıncı, bu kez  gülerek “Söyleyin bana, ne söyledi size?” şeklinde espri yaptı.

Akıncı, daha önce Türk-Yunan Forumunun toplantılarına katılma fırsatı bulduğunu belirterek, Forum üyeleriyle hem Kıbrıs’ta, hem de bölgesel ve Türk-Yunan ilişkileri adına aynı ortak görüşü paylaştıklarını söyledi. Akıncı, Davos’taki ekonomik forumda yine Anastasiadis’le biraraya gelme fırsatı olacağını ve burada Adanın geleceğiyle ilgili fikirlerini ortak bir platformda dile getirme şansı bulacaklarını kaydetti.

Davos’tan sıradışı bir gelişme beklenmemesi gerektiğini, Davos’ta 5’li bir görüşme davetinin henüz olmadığını ve kendisinin de bunun bir sorun teşkil edeceğini zannetmediğini belirten Akıncı, orada Kıbrıs Türk görüşlerini anlatma ve dünyada olup biteni dinleme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Akıncı BM Genel Sekreteri’nin davetiyle Anastasiadis’le biraraya gelip gelmeyecekleri yönündeki soruya “Eğer samimiysek nerede görüştüğümüzün bir önemi yok, bu Lefkoşa olur Davos olur New York olur, ama sorunu çözmek için yol biraraya gelmektir. Yerin önemi yok” şeklinde cevap verdi.

ANASTASİADİS

Yemek sonrası Rum lider Nikos Anastasiadis de, basına, yapıcı bir toplantı olduğunu, Forumu Kıbrıs sorunundaki son durum ve süreçte yaşanan zorluklar hakkında bilgilendirdiklerini ve Forumla bu zorlukların nasıl aşılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.