KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen U18 Hentbol Ligi, KKTC'nin ilk ve tek akıllı lojistik işletim sistemi "Hızlı O" ana sponsorluğunda büyük bir coşkuyla başladı. Genç yeteneklerin parke üzerindeki çekişmeli mücadelesine sahne olan açılış haftasında, oynanan karşılaşmalar izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

DIGEM – OZANKÖY: 43 - 25

U18 Kızlar kategorisinin açılış mücadelesinde DIGEM ile Ozanköy takımları Atatürk Spor Salonu'nda (ASS) karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya hızlı ve etkili başlayan DIGEM, ilk devreyi 20-8 önde kapattı. İkinci yarıda da oyun disiplininden kopmayan ve hücumdaki alternatiflerini iyi değerlendiren ev sahibi ekip, maç boyunca üstünlüğünü korudu.

Rakibine skorda geçit vermeyen DIGEM, parkeden 43-25'lik net bir galibiyetle ayrılarak lige muhteşem bir başlangıç yaptı.

U-16 Kızlar Hentbol Ligi’nde gol yağmuru
U-16 Kızlar Hentbol Ligi’nde gol yağmuru
İçeriği Görüntüle

Öne Çıkan Skorcular:

DIGEM: Ayşe Getin (13 gol), Damla Sel (9 gol), Melis Güneş (6 gol).

Ozanköy: Kardelen Malgır (8 gol), Saadet Sertel (5 gol), Dilara Malgir (5 gol).

ŞAHLAN – ESENTEPE: 34 - 28

Haftanın bir diğer dikkat çekici karşılaşması ise Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu'nda (EASS) Şahlan ile Esentepe arasında oynandı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan ilk devrede her iki takım da karşılıklı sayılar üretirken, devre 20-20'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda savunma sertliğini artıran ve hücumda bulduğu fırsatları sayıya çeviren Şahlan, aradaki skor avantajını eline geçirdi.

Kıyasıya geçen mücadelenin sonunda gülen taraf 34-28'lik skorla Şahlan oldu. Esentepe mücadelesini son ana kadar bırakmasa da Şahlan'ın etkili oyunu galibiyeti getirdi.

Öne Çıkan Skorcular:

Şahlan: Ege 4. Öztürk (10 gol), Eslem Emiroğlu (5 gol), Başak Ankay (6 gol).

Esentepe: Ela Yalçın (8 gol), Fatma F. Erdoğan (4 gol), Fatma Gezer (4 gol).