Lefkoşa’da kaldıkları evde 22 paket halinde 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ile yakalanan yabancı uyruklu iki öğrenci M.H.A.M ve A.A.İ.S dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlıların ifadelerinde uyuşturucu maddeyi 25 Eylül’de 25 gram olarak 450 dolara aldıklarını ve 10 gramını içtiklerini anlattıklarını açıkladı.
Polis, soruşturmanın zanlıların etki edemeyeceği oranda tamamlandığını belirterek ülkede öğrenci statüsünde bulunan zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücutta bulunmaları, zanlıların her birinin 150 bin TL değerinde nakit teminata yatırması ve bir milyon TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.



