Girne-Lefkoşa Anayolu’nun Ciklos mevkiinde önceki gece meydana gelen ve 30 yaşındaki motosiklet sürücüsü 30 yaşındaki Zülfikar Suphi Elmas’ın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kazanın ardından tutuklanan araç sürücüsü Filistinli Montaser M.Y. Amro, tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemede ifade veren Girne Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Sedat Bayramoğlu, kazanın önceki gece saat 21.45 sıralarında meydana geldiğini ve Elmas’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Mahkeme, hakareti affetmedi
Mahkeme, hakareti affetmedi
İçeriği Görüntüle

“MOTOSİKLETE ARKADAN ÇARPTI”
Polisin mahkemeye aktardığı bilgilere göre, Zülfikar Suphi Elmas, Girne’den Lefkoşa yönüne doğru çift şeritli yolda YF 886 plakalı motosikletiyle seyrediyordu.
Öndeki trafiğin yavaşlaması üzerine Elmas’ın da hızını düşürdüğü sırada, Montaser M.Y. Amro’nun kullandığı UZ 311 plakalı aracın dikkatsizce ilerleyerek motosiklete arkadan çarptığı belirtildi.
Çarpmanın etkisiyle ağır şekilde yaralanan Elmas, olay yerinde hayatını kaybetti.
Soruşturmanın en önemli delilleri arasında ise MOBESE görüntüleri bulunuyor.
Polis, kazaya ilişkin MOBESE kayıtlarının yanı sıra başka bir motosiklette bulunan kameradan elde edilen görüntüleri de emare olarak aldı. Söz konusu görüntülerin inceleneceği ve kazanın oluş şeklinin aydınlatılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.
KASK YOL KENARINDA BULUNDU
Mahkemede kazayla ilgili dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Elmas’ın kaskı oldu.
Polis, olay yerinde yol kenarında bir kask bulunduğunu ve kazanın ardından Elmas’ın başında kask olmadığını belirtti. Kaskın kayışının olay sırasında takılı olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.
Ayrıca Elmas’ın kullandığı motosiklette dikiz aynalarının bulunup bulunmadığı yönündeki soruşturmanın da sürdüğü kaydedildi.
“ACEMİ MOTOR SÜRÜCÜSÜ OLDUĞU İDDİASI ARAŞTIRILSIN”
Zanlının avukatı ise mahkemede, hayatını kaybeden Elmas’ın acemi bir motosiklet sürücüsü olduğuna yönelik iddiaların da araştırılmasını talep etti.
Polis, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, alınması gereken ifadeler bulunduğunu ve Elmas’ın kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda netleşeceğini belirterek zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine G. Serden, soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek Montaser M.Y. Amro.’nun 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.
Kazanın oluş şekli, MOBESE ve motosiklet kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından daha netlik kazanacak.