Güney Kıbrıs’ta 15 Ekim’de Limasol’un Mesa Yitonia bölgesinde yaşanan çatışmalara karıştığı belirlenen Pakistan uyruklu kişilerin oturma izinleri iptal edildi.
Kararın Rum Göç Müsteşarı Nikolas Yoannidis’in talimatıyla alındığı ve polisle iş birliği içerisinde sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.
Olaya karışan bazı kişilerin Güney Kıbrıs’ta zaten kaçak durumda bulunduğu belirtildi. Şahısların büyük bölümünün özel kolejlerde öğrenci olarak kayıtlı olduğu, ancak bazılarının derslere çok az katıldığı ileri sürüldü.
Rum Göç Müsteşarlığı, Eğitim Bakanlığı ve polis tarafından özel kolejlerdeki yabancı öğrencilerin durumuna yönelik denetimlerin artırıldığı bildirildi.
Yabancı öğrenciler adına verilen oturma izinlerinin amacı dışında kullanılmasını engellemek için kolej kayıtları ile Güney Kıbrıs’a giriş koşullarının daha da sıkılaştırılması bekleniyor.




