Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde faaliyet gösteren ve 8 Eylül’de kundaklanan Tolcars isimli oto galeriye bu kez silahlı saldırı düzenlenmek istendiği ortaya çıktı. Ancak bu karanlık plan, polise takıldı, iki kişi tutuklandı.

Girne’de turist olarak bulunan 19 yaşındaki Batuhan Güneş, Lefkoşa’da Tolcars isimli galeriyi kurşunlamak amacıyla gizli ittifak kurduğu iddiasıyla önceki gün tutuklandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, 30 Ekim 2026 tarihinde saat 23.00 raddelerinde alınan bilgi üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

Polis memuru, zanlının, Türkiye’de yaşayan ve henüz kimliği tespit edilemeyen erkek şahısla birlikte Tolcars isimli galeriyi kurşunlamak için plan yaptıklarının ve ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurduklarının iddia edildiğini aktardı.

"Özgürlüğüne çok yaklaşmıştı"
"Özgürlüğüne çok yaklaşmıştı"
İçeriği Görüntüle

Aynı gün Girne’de tespit edilen zanlının, Kaşkar adresindeki ikametgâhında arama yapıldığını belirten polis, kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını kaydetti.

Zanlının aynı gün gönüllü ifade verdiğini belirten polis, 31 Ekim 2026 tarihinde tutuklandığını söyledi.

Tahkikatın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirten polis, zanlının 3 gün tutukluluk talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Dilem Akçaba, zanlının soruşturma kapsamında 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İKİNCİ TUTUKLAMA

Öte yandan Lefkoşa’da Tolcars isimli galerinin kurşunlanmasına yönelik plan yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan Batuhan Güneş’in ardından 29 yaşındaki Ali Kaygın da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadeti polis memuru Ali Yeşildal verdi.

Polis, 30 Ekim 2026 tarihinde saat 23.00 sıralarında alınan bilgi üzerine tahkikat başlatıldığını söyledi.

Polis, KKTC’de turist olarak bulunan Batuhan Güneş’in, Türkiye’de yaşayan ve kimliği henüz tespit edilemeyen Karam isimli erkek şahısla birlikte Lefkoşa’da faaliyet gösteren Tolcars isimli galeriyi kurşunlamak amacıyla plan yaptıkları ve ağır bir suç işlemek için gizli ittifak kurdukları yönünde bilgi alındığını aktardı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, huzurda bulunan 28 yaşındaki TC uyruklu Ali Kaygın’ın da söz konusu meseleyle bağlantısı olduğu yönünde bilgi elde edildiğini belirten polis, Kaygın’ın 31 Ekim 2026 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Polis, aynı gün Ali Kaygın’ın kalmakta olduğu ikametgâhta arama yapıldığını, ancak kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

Soruşturmanın devamında, 31 Ekim’de tutuklanan Batuhan Güneş’in cep telefonunda yapılan incelemede önemli bulgulara ulaşıldığını belirten polis, Karam isimli şahıs tarafından Ali Kaygın’a 10 bin TL gönderilmesi konusunda konuşmalar yapıldığının tespit edildiğini aktardı.

Polis, söz konusu paranın IBAN aracılığıyla gönderildiğine ilişkin bulgular bulunduğunu ve Kaygın’a kiralık araç temin edebilmesi amacıyla araç kiralayabileceği yerler hakkında bilgi verildiğinin belirlendiğini ifade etti.

Polis, para transferinin hangi amaçla yapıldığının, kiralık araç teminine ilişkin bilgilerin kimler tarafından verildiğinin ve Ali Kaygın’ın olay içerisindeki rolünün açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Zanlının kullanmakta olduğu iPhone 14 Pro Max marka cep telefonunun emare olarak zapt edildiğini kaydeden polis, soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu söyledi. Temin edilmesi gereken ifadeler, incelenmesi gereken kamera kayıtları ve araştırılması gereken para transferi kayıtları bulunduğunu belirten polis, zanlının serbest kalması halinde henüz alınmamış ifadelere, delillere ve yürütülen tahkikata etki etme ihtimalinin bulunduğunu ifade ederek 2 gün tutukluluk talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren mahkeme, zanlı Ali Kaygın’ın soruşturma kapsamında 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

TOL CARS İKİ AY ÖNCE KUNDAKLANMIŞTI

Öte yandan Lefkoşa’da Tolcars isimli oto galeri 8 Eylül’de sabaha karşı kundaklanmıştı.

Galeride bulunan bir araç, üzerine yanıcı madde dökülüp ateşe verilmek suretiyle yakılmış, alevler başka araca da sıçramış ve iki araç büyük hasar görmüştü. Olayla ilgili 19 ve 20 yaşındaki iki zanlı tutuklanmıştı. Söz konusu iki zanlının kundaklamadan beş saat önce Türkiye’den KKTC’ye geldikleri ortaya çıkmıştı. İki zanlı mahkeme tarafından cezaevine gönderilmişti.