Türkiye'den buraya kadar

Türkiye için Dünya Kupası finallerine gitme hayalleri yine hüsranla bitti. En son 2002 Dünya Kupası'na katılan Türkiye, Eskişehir'de oynanan maçta İzlanda'ya 3-0 yenildi; gruptan çıkma ümitleri tamamen sona erdi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçında sahasında İzlanda'ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Milli Takım Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası Finalleri'ne katılma şansı sona erdi.

Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanan mücadele konuk İzlanda, Gudmundsson ile 32. dakikada 1-0 öne geçti. Bjarnason, 39'da farkı 2'ye çıkardı. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. 

İzlanda, Arnason ile 49'da skoru 3-0 yaptı. Kalan sürede başka gol olmadı ve A Milli Takımımız sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. 

Bu sonuçla Türkiye'nin Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılma şansı tamamen bittti.

İzlanda bu galibiyetin ardından puanını 19 yaparken, Finlandiya ile 1-1 berabere kalan Hırvatistan (17 puan) ile Kosova'yı 2-0 geçen Ukrayna'yla (17 puan) gruptan çıkma iddiasını son maça taşıdı. 

Gruptaki son maçta Türkiye, Finlandiya'ya konuk olacak. Ukrayna ile Hırvatistan, İzlanda ise Kosova ile karşı karşıya gelecek. 
 

Daha Fazla Haber