Ev Dekorasyonunda Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ev dekorasyonu sırasında yapılan en büyük hatalardan biri olan yanlış halı seçimi evin tüm havasını bir anda değiştirebiliyor. Halı seçiminin en başta yapılıp halıya göre mobilya alınması ise yapılan en büyük hatalardan biri.

Ev dekorasyonu belli bir sırayı ve düzeni takip etmeli. Bu sıra izlenmediği zaman birbirleriyle uyumsuz mobilya, halı, aksesuar seçilmesi kaçınılmaz oluyor.

Peki halı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

En başta dediğimiz gibi halı mobilya perde seçildikten sonra seçilmelidir. Çünkü en başta desenli halı seçerseniz sizi kısıtlar ve ona uygun mobilya seçmekte zorlanırsınız.

Modern tarz evlerde minimalist, geometrik şekilli veya düz renk halılar seçilmelidir.

Klasik evlerde yine mümkün olduğunca düz halı seçmekte fayda vardır. Desenli halılar evinizi olduğundan daha karışık gösterir.

Kapı girişlerinde, koridorlarda kaydırmaz halı kullanmak ev kazalarını önleyeceği gibi daha kullanışlı bir seçenek olacaktır.

Çocuk veya bebek odalarında antibakteriyel halılar kullanılmasına dikkat edilmelidir. Özellikle dijital baskılı makine halıları çocuk odaları için güzel bir seçenek olabilir.

Tüm evinize halı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli detay halının antibakteriyel, kolay temizlenir ve leke tutmayan şekilde olmalıdır. Böyle halılar size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Daha Fazla Haber