"Sorunların kaynağı Ali İmam"

Mesaryaspor Yönetim Kurulu, açıklama yaparak kulüpteki sorunların kaynağının takımın görevden aldıklarını açıkladıkları antrenör futbolcusu Ali İmam olduğuna vurgu yaparken; kulüpteki birlikteliğin önemine dikkat çekildi

Mesaryaspor'da yaşanan yönetim krizi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu'nun taraflara yaptığı çağrıya rağmen devam ediyor.

KTFF'nin tanıdığı sürenin bugün dolacak olmasından önce Mesaryaspor Yönetim Kurulu'nun, kulübün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
"Mesarya SK yönetim kurulu olarak son 2 haftadır yaşanan olayları gözlemlemekte olup, bu güne kadar hiçbir şahıs ve bölge halkını rencide edici veya gerçek dışı açıklamada bulunmayıp bu kaosun dinmesini bekledik. Ancak yaşanan olaylar Mesarya SK ismine ve kurulduğu günden beridir yarattığı imaja zarar vermeye başlamıştır. Bu yüzden Mesarya Sk olarak, bağlı köyleri ve bölge halkını yaşanan olaylarla ilgili bilgilendirici bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Bilinmesini isteriz ki kulübümüzün sahibi olan köylerin ve yöneticilerin birbirleriyle hiçbir sorunu yoktur.
Problemlerin başlangıç noktası Mesarya Sk ile Türkmenköy ASK birleştikten sonra kulübümüzün antrenörü ve kiralık futbolcusu olan Ali İmam' ın ilk günden itibaren iki tarafa da verdiği yalan beyanatlar ile, bu şahsın yönetimi bölme ve yönetim kurulu toplantılarını sabote etme eylemleridir. Son olarak yönetimi tanımaz tavırları da bardağı taşıran son damla olmuştur.
Eski antrenörümüz olan şahsın görevden el çektirilmesine sebep olan davranışlarından birkaçı şunlardır: 
-TASK yönetiminin birleşmeden önce onaylamadığı bir karar olan futbolcuları ödeme şeklini, yeni oluşan Mesarya yönetimine Türkemenköy ASK yönetiminin almış olduğu bir karar olarak empoze etmesi.
-Bizden yıllık 35 bin TL talep eden, buna sebep olarak gecen yıl TASK'ta ücretsiz oynamasını ve bonservisini kendi aldığını iddia etmesi. Ancak gerçeğin, iddia ettiği gibi gecen yıl bedava oynamadığı, gecen yıl TASK' a maliyeti 36,500 TL olan şahsın bonservisi de iddia ettiği gibi kulübümüzde değildir.
-Sezon başında KTFF tarafından kulüp için çıkan 8 bin TL değerindeki katkı çekini kulüp yönetiminden habersiz,TASK yönetimi tarafından bir yönetici adını kullanarak almış olması.
-Yönetim olarak alınan disiplin kararlarını uygulamayıp kendi aldığı disiplin kararlarını yönetim tarafından onay almadan uygulaması.
-Yönetimin belirlediği takim kaptanını yine yönetim kurulundan onay almadan değiştirmesi.
-Futbolcuları kulüp yönetimine karşı asılsız iddialarla kışkırtıp, basına yalan beyanat vermesi.
-Yönetim kurulu tarafından uyarılmasına rağmen takımın haftalık programını ve raporlarını mazeretsiz olarak vermemesi.
Şimdi kulüp yönetiminin antrenörü görevden almakta haklı olup olmadığını kamu oyunun takdirine bırakıyoruz.

Bilinmelidir ki; Mesarya Sk nin hiçbir isimle problemi olmayacağı gibi, koskoca Mesarya' nın kaderi de bir kişiye bağlı değildir. Bu kulübü oluşturan unsurlardan olan gönüllü yöneticiler ve birleşen kulüplerin temsilcileri olarak; Mesarya gençliğinin geleceği, bölge halkının birlik ve beraberliğinin garantisi olan bu kulübü, küme düşürme ve yok etme çabasında olan bu şahsa ve kulübün oluşumundan rahatsız olan çevrelere, genelde Mesarya gençliği olarak özelde ise yönetim kurulu olarak asla müsaade etmeyeceğiz."

Daha Fazla Haber