Davutoğlundan İbadiye İhlallere meydan vermeyin çağrısı

Anadolu Ajansı, görüşmenin İbadinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini belirtirken, Irak liderinin Başbakan Davutoğluna, Iraktaki güvenlik durumu hakkında bilgi verdiğini ifade etti. Haydar İbadi de Twitter hesabından...

Anadolu Ajansı, görüşmenin İbadinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini belirtirken, Irak liderinin Başbakan Davutoğluna, Iraktaki güvenlik durumu hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

Haydar İbadi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada Başbakan Davutoğluna Irakta IŞİDle mücadelede askeri kazanımlar hakkında bilgi verdiğini, Davutoğlu ile ikili işbirliğini konuştuklarını duyurdu.

Davutoğlu da Irakın güvenliği, birliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditlerle mücadelesine Türkiyenin verdiği desteği yineledi. Başbakan, IŞİDle mücadelede örgütün hakimiyeti altında bulunan bölgede halkın desteğinden de yararlanılmasına vurgu yaptı. Harekta iştirak eden Irak milli imknlarının geliştirilmesi dileklerini ifade eden Davutoğlu, kurtarılan bölgelerde sivil halkın korunması, ayrışma ve ihlallere meydan verilmemesinin önemine işaret etti. 

Daha Fazla Haber