Güney Kıbrıs’la ilişkiler ve KKTC’nin enerji projeleri AB raporunda: Ankara’dan ret
Güney Kıbrıs’la ilişkiler ve KKTC’nin enerji projeleri AB raporunda: Ankara’dan ret
İçeriği Görüntüle

Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere ait taşınmazların kiralanmasına ilişkin 5 binden fazla sözleşmenin incelendiği ve 590 dosyada ihlal tespit edildiği bildirildi. Veriler, Türk Malları Fonu’nun 2027 bütçesinin 5 Kasım’da Rum Meclisi Genel Kurulunda kabul edilmesi sırasında açıklandı.

Rum İçişleri Bakanlığı verilerine göre ihlal belirlenen dosyalarda sözleşmelere uyulmasını sağlamaya yönelik işlemler yürütüldü. Bunlar arasında taşınmazların mevcut kullanıcılarından geri alınması ve hukuki süreçlerin başlatılması da bulunuyor. Kıbrıslı Türklere ait konutların kira sözleşmeleri üzerindeki denetimlerin sürdüğü belirtildi.

Fonun 2027 gelirleri yaklaşık 16 milyon avro, giderleri ise 16,8 milyon avro olarak hesaplandı. Öngörülen açığın yaklaşık 812 bin avro olduğu ve 2026’ya göre 1,4 milyon avro azaldığı bildirildi.