9 Ekim’de Güney Kıbrıs’ta başlayan ve 15 Ekimde sona erecek olan Dünya Şampiyonasında Salı, Çarşmanba ve bugün yarışmaları bulunan Altın kızımız Su Sönmez Salı günü ilk kez çıktığı Latin Show yarışmasında Dünya İkincisi olarak kariyerindeki en büyük başarıya imza attı.
Geçen yıl ilk kez Polonya’da Dünya Şampiyonasına katılan dansın yeni parlayan yıldızı Su Sönmez Dünya 7. Si olarak adaya dönmüştü.
Su Sönmez bu yıl 9-15 Ekim tarihleri arasında Larnaca’da IDO International Dance Organization’un düzenlediği Dünya Dans Şampiyonası’nda dünya çapından gelen dansçılar ile yeniden sahneye çıkarak şampiyonluk ve derece aramaya başladı.

Su Sönmez, Salsa, Bachata ve Latin show ile üç ayrı kategoride yarışacağı Dünya Şampiyonasında bugün ilk kez sahne alarak Latin Show’da Dünya 2. Olarak büyük başarıya imza attı ve gururumuz oldu. Altın kızımız yarın Salsa ve Perşembe günü de Bachata’da Dünya şampiyonluğu kovalayacak.
Cimnastik Federasyonu’na bağlı Lefkoşa Cimnastik Kulübü’nün başarılı sporcusu Su Sönmez Güney Kıbrıs’ta düzenlenen IDO Couple Dance Championship’te eğitmeni Nezihe Erken ile bugün gösterdiği performansla izleyenlerden büyük takdir alırken jüri tarafından dünya 2.si ilan edildi.
Geçen yıl ilk kez katılıp boy gösterdiği Dünya şampiyonasına bu yıl daha büyük hırs yaparak eğitmeni Nezihe Erken ile çok iyi hazırlanan altın kız ilk yarışmadan kürsüye çıkarak yeniden ülkemizi gururlandırdı.
Yaklaşık 450 dansçının katıldığı Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Dünya şampiyonasına Polonya’dan sonra ikinci kez katılan Su Sönmez yavaş yavaş heyecanını da yenerek adını en zirveye yazdırmaya başlamış oldu.
Ülkemizin adını uluslararası arenada en iyi şekilde duyurmaya devam eden dansın son yıllardaki parlayan yıldızı Su Sönmez Dünya Şampiyonasında yarın ve Perşembe günde yarışarak şampiyonluk kovalayacak.




