banner913
banner932
banner1012

Hamilelikte Vücut Bakımı Ve Yöntemleri

banner1020

Kadınlar için hayatın en zor ancak en keyifli dönemleri hamilelik dönemleridir. Gün geçtikçe alınan kilolar ve zorlaşan hareketler sonucunda vücut bakımı yapmakta zorlaşabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde vücut bakımınıza gerekli vakti ayıramayabilirsiniz.

banner974
Hamilelikte Vücut Bakımı Ve Yöntemleri

banner971

Ancak ufak tefekte olsa karın çatlakları gibi durumları önlemek adına bakımlarınızı yapmalısınız. Bu dönemde kesinlikle hızlı bir değişim yaşayacaksınız. Cildinizde meydana gelen kuruluk, nem oranının azalması, lekeler ve sivilcelerde de artış gözlemlenebilir. Bu nedenle doğal ürünlerden kullanması, çatlak kremlerinizi mümkünse evde kendiniz hazırlamalısınız.

Özellikle de doğum sonrası çatlaklar ya da kuruluktan dertlenmemek adına mutlaka doğal kremler kullanmalısınız. Haftada en az bir kez sütlü ya da elma sirkeli bir banyo yaparsanız, ılıklık ve buhar durumu cildinizi dinlendirecektir. Bu dönemde hijyeninize ve vücut bakımınıza dikkat ettiğiniz takdirde doğum sonrasında da pek bir problemle karşılaşmazsınız.

Rutin olarak mutlak makyajınızı doğal yollarla ve hatta sadece suyla temizlemenizde fayda vardır. Gece yatmadan önce nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Vücudunuzun hava alması ve esneyebilmesi için daha rahat kıyafet seçimine de özen göstermelisiniz. Sabun kullanımından uzak kalmalı ve mutlaka temizlik için gliserin bazlı ürünler kullanmalısınız. Kullanma yöntemleri oldukça basit olan bu ürünler kapsamında hamilelikte vücut bakımınız değer kazanacaktır.

Hamilelik döneminizde vücut bakımınıza ve hijyeninize gerekli önemi vermediğiniz takdirde doğumdan sonra vücut çatlakları tedavisi daha zor bir hal alabilir. Çatlaklarınızın bulunduğu her bölgeye limon kürü uygulaması yapabilir ya da buharla baskı işlemi uygulayabilirsiniz. Bu şekilde rutin olarak yaptığınız takdirde çatlaklar mutlaka en aza inecektir. Vücut bakımınızda en önemli olan unsur ise duş aldığınız suyun sıcaklığıdır. Mutlak derece en az 36 derece olmalıdır. Ilık bir duş vücudunuzu her zaman koruyacaktır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.