banner913
banner932
banner1012

Dünyada Tecavüz ve Taciz Olaylarının En Çok Yaşandığı 10 Ülke

banner1020

2 yıl önce yapılmış bir araştırmaya göre ortaya çıkan sonuçlar. Yeni yapılan çalışmalarda listedekiler yer değiştirebilir veya yerlerine başka ülkeler gelebilir. Ancak, listedeki ülkeler hayli şaşırtıcı.

banner974
Dünyada Tecavüz ve Taciz Olaylarının En Çok Yaşandığı 10 Ülke

banner971

1. Etiyopya

Dünyada kadına karşı şiddet ve cinsel saldırıların en yoğun olduğu ülkelerin başında geliyor. Kadınların %60'ı cinsel olarak istismar edilmiş bulunmakta. 11 yaşındaki kız çocuklarının evlenme amacıyla kaçırıldıkları ya da zorla evlendirildikleri bir ülke.

2. Hindistan

Her 22 dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Üstelik bu tecavüzlerin yarısına yakınını kadınların yakınları gerçekleştiriyor. (Baba, ağabey, kuzen, komşu, akraba)

3. Kanada

Dünyanın yaşaması en rahat ülkelerinden biri olmasına rağmen her 3 kadından biri cinsel olarak istismar edildiğini söylüyor. Üstelik bu oran yakın zamanda büyük artış gösterdi. Hem de olayların çoğunun polise ya da mahkemeye yansımamasına rağmen.

4. İsveç

Avrupa'da tecavüzün ve cinsel saldırıların en yoğun olarak yaşandığı ülke. Kadınların her yıl dörtte biri tecavüze veya tacize uğruyor.

5. Sri Lanka

Güvenlik güçleri bile gözaltına aldıkları kadınlara taciz ve tecavüzde bulunuyor. Sri Lanka erkeklerinin %15'i hayatlarında en az bir kere tacavüze ve tacize yeltenmş durumda. Bu erkeklerin %3'ü de erkeklere dahi tecavüz etmiş durumda.

6. Güney Afrika

Yıllık tecavüz sayısı ortalama 70.000. Bu sayıya diğer cinsel saldırılar ve istismarlar dahil değil. Güney Afrika erkeklerinin %25'i tecavüzden dolayı sorgulanmış ve hapse girmiş durumda.

7. Fransa

1980 yılına kadar tecavüz bu ülkede suç bile değildi. Yılda hala 75.000 kadın tecavüze uğruyor. Kadınları korumak için kanunları yetersiz kalıyor.

8. ABD

Dünyada tecavüzün en yoğun yaşandığı ülke. Bu vakalarda tecavüze uğrayanların %10'u erkek Her 6 kadından biri ve her 33 erkekten biri tecavüze ve tacize uğramış vaziyette. Üstelik bu durum kurbanlar henüz 13-14 yaşlarındayken başlıyor. Önemli bir kısmı da aile içinde yaşanmış olaylar.

9. Almanya

Dünyada tecavüz ve tacizin en yoğun olduğu Avrupa ülkelerinden. 2 milyondan fazla kadın cinsel istismara uğradı. 

10. İngiltere

Medeniyetle dolu Avrupa'nın beşiğindeki bu ülkede her yıl 85.000 kadın tecavüze uğruyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Walentino - 6 yıl önce
Kardeşim kaynak verin böyle saçma sapan haber mi olur