banner913
banner932
banner1012

Sulu Muhallebi

banner1020

Her Cuma Gurme bölümümüzde Kıbrıs Mutfağından lezzetli tarifler sizlerle birlikte olacak.

banner974
Sulu Muhallebi

banner971

Bu hafta Kıbrıs Mutfağından  sıcaklarda hem serinletecek hem ağzını tatlandıracak Kıbrıs Usulü Sulu Muhallebini tarifini sizlerle paylaşacağız. 

İçindekiler
5 bardak su
5 kaşık muhallebi tozu (nişasta)
Gül suyu

Yapılışı: 5 bardak soğuk su tencereye koyuyorsunuz. İçerisine de 5 kaşık muhallebi tozu (nişasta) ekliyorsunuz. Kısık ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelince, bir tepsiye ince bir şekilde yayıyorsunuz. Kısa bir süre de olsa buz dolabında soğumaya bırakmanız gerekiyor. Sonra da kare kare bölünen muhallebinizin üzerine soğuk su ve gül suyu koyarak servise hazır hale getirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak gül suyu yerine çiçek suyu da koymanız mümkün. Mis gibi muhallebinizin üzerine buz küpleri de kokayarak keyfine bakın…Afiyet olsun. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.