banner913
banner932
banner1012

Paşaköy'de kayıp kazıları başladı

banner1020

1974 yılında Ornithi (Ekmekçiler) bölgesinde öldürüldüğü iddia edilen bazı Kıbrıslı Rumların muhtemel gömü alanı olarak gösterilen “Aşşa” (Paşaköy) köyünün girişinde, “Afanya”(Gaziköy) bölgesindeki tellerle çevrili alanda kazılar başladı

banner974
Paşaköy'de kayıp kazıları başladı

banner971

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Gülden Plümer Küçük, Paşaköy’de kayıp olarak bildirilen ve Gaziköy’de kalıntılarına ulaşılan 79 kişiye ait geri kalan kalıntılara ulaşmak amacıyla Paşaköy’de kazılara başlandığını açıkladı.

TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Küçük, Paşaköy kayıplarıyla ilgili kazıların daha önce yapıldığını ve 79 kişinin Ercan yakınlarındaki Gaziköy’deki kuyularda bulunarak kimliklendirildiğini ifade ederek, buradan taşındığı tahmin edilen bir kısım kalıntının daha Paşaköy’de arandığını söyledi.

Küçük, Paşaköy’deki çalışmaların hafta başından itibaren devam ettiğini de sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.