Teşekkürler Başkan

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanlığını aralıksız sekiz yıl yürüten Hasan Sertoğlu, spor basınına verdiği kahvaltı sonrasında, ülkesine başka alanlarda hizmet verme arzusunda olduğunu vurgulayıp, Federasyon başkanlığına nokta koyduğunu açıklayıp spor yazarlarıyla vedalaştı…

Spor basınına duygulu bir konuşma yapan Sayın Sertoğlu, katkılarından dolayı spor basınına teşekkür ederken, kendisini eleştiren ve yanlıştan dönmesini ne yardımcı olan spor yazarlarına ayrıca teşekkür etmiştir.

Kendisine en ağır eleştirileri yapan birisi olarak şunu vurgulamak isterim ki, sert mizaçlı, ağır da olsa sözünü söylemekten çekinmeyen Hasan Sertoğlu, her şeye rağmen demokrat bir kişiliğe sahipti. Dünkü yemekte de kabul ettiği gibi doğruları yanında yanlışları da olmuştur. Ancak, yanlışlıklarını kabul etme büyüklüğünü gösterme erdemine de sahip bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulamak da yalın bir gerçektir.

Hasan Sertoğlu’nun en büyük yanlışı, bazılarına göre ise en büyük ‘başarısı’ KOP süreci olmuştur. Dışa açılma girişimi olarak başlayan bu süreç, Rumların ‘Amatör Kulüpler Birliği’ gibi, KTFF’nin de ‘bir oyla’ KOP’a üye olma aşamasına gelmiş olmasıdır. Buna bile razı olmayan Rumlar, Sertoğlu’na bin bir zorluk çıkararak bu süreci de tıkamışlardır. Bizce en büyük yanlışlık, ‘dışa açılma’ girişimimizi KOP meselesine çevirmemiz olmuştur.

Bu gelişmeleri yakından takip etmiş birisi olarak şunu vurgulamalıyım ki, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, her zaman iyi niyetli olmuş, ülkeme nasıl yararlı olurum düşüncesiyle hareket etmiş ancak kendisine en yakın görünen kişiler ve paralı danışmanları onu maalesef yanlış yollara sevk etmişlerdir!

Evet, bu konuda Hasan Sertoğlu hedefine varamamış (başarısız) görünmesine karşın, federasyonun iç bünyesini, mali ve idari sorunlarını çözmüş, KTFF’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi yanında futbolumuzun alt yapısına verdiği hizmetlerle futbolumuzun yarınlarına ışık tutmasını bilmiş bir başkandır.

Sayın Sertoğlu şimdilerde LTB Başkanlığı elde etmek için uğraş vermektedir. Seçilir mi bilemiyorum ama mali yönden Lefkoşa Belediyesi’nin çehresini değiştirebilecek bir beceriye sahiptir diye düşünüyorum. Birinci Adal Federasyonu, Devletten “sıfır” katkı alabilirken Sertoğlu Federasyonları, başta hangi parti olursa olsun, her hükümetten katlanarak katkı almasını bilmiştir. Aldığı katkıları adilce dağıtması yanında hiçbir şaibeye fırsat vermemiş olması, dürüst ve çalışkan bir kişilik sergilemesi de en büyük artısı olmuştur.

Sayın Başkan, futbolumuza yaptığınız katkılardan, dürüst, şaibesiz icraatlarınızdan ve demokrat davranışlarınızdan dolayı sizlere teşekkür eder yeni uğraşlarınızda başarılar dileriz.