Türkiye Kupası Galatasaray’ın

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde organizasyonun geçen seneki şampiyonu Akhisarspor'u 3-1 yenerek, 18. kez kupayı müzesine götürdü.

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buldu. Sivas'ın ev sahipliğinde oynanan finalde, kupanın geçen seneki şampiyonu Akhisarspor'u 3-1 yenen Galatasaray, şampiyon oldu. Böylece sarı-kırmızılılar, 18. kez bu kupayı müzesine götürdü. 

Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. Akhisarspor, 57. dakikada Manu ile 1-0 öne geçti. Galatasaray'da 65. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Diagne, kaleci Fatih Öztürk'ü geçemedi. 

Sarı-kırmızılı ekip, 79. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Bu kez topun başına Sinan Gümüş geçti. Kaleci ile topu ayrı köşelere gönderen genç oyuncu, maça denge getirdi: 1-1

Bu dakikada Akhisarspor'da penaltıya sebebiyet veren Lopes hakeme itirazdan art arda iki sarı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Feghouli, 88. dakikada Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Finalde son sözü 90+4'te ilk penaltıyı kaçıran Diagne söyledi: 3-1

Daha Fazla Haber