banner913
banner932
banner1012

Zaman kendimize gelme zamanıdır!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 17 Ocak 2022, 14:46

Başbakan Faiz Sucuoğlunun Ankara ziyaretinin sıradan bir ziyaret olmadığının herkes farkında.
Tufan hoca da farkında, Fikri bey de,  Cemal hocada farkında, Erhan hocada, diğerleri de!
Sucuoğlu Başbakanlığa geleli şunun şurasında ne kadar oldu?
Geçmişte şunun, şurasında geçen zamanlarda KKTC de iş başına gelen hükümet başkanı çoktan Ankara dan davet alırdı.
Şunun şurasındaki zamanda Ankara dan davet alamayan Faiz beye, lütfen hatırlayın,  muhalefetin söylemediği kalmamıştı. Hatta adı Ankara nın istemediği adam a çıkarıldı ama Ankara dan gelecek davetin bir anlamı olmalıydı.
Nitekim erken genel seçimlere günler kala Ankara dan gelen davetin verdiği mesaj apaçık ortada!
Ankara KKTC de en güçlü siyasi yapının başkanlığında istikrarlı bir yapı görmek arzusunda olduğunu ortaya koymuş durumda.
Hele son yıllarda yaz boz tahtasına dönen, zaman, zaman bir yıl bile dolmadan hükümet değişikliği yapılan bir ülkede bir adım ileriye, iki adım geriye düşen adeta Mehter marşı ile yol kat eden bir yapıya kim itibar eder ki.
Kim protokol imzalar, yatırımları onaylar, sıcak gözlerle bakar.
Her aybaşında avuç açan, devlet çalışanını, emeklisini ödeyebilmek için dilenci kılığında Ankara nın yolunu tutanlara güven duyar mı?
Aynı sıkıntılar ve duyarlılıklar içinde olduğunu dillendiren, kendi ayakları üzerinde durması gereken bir KKTC nin varlığını dillendiren bir Başbakan a Ankara nın sıcak bakmasından daha olağan bir şey ver mı?
Seçim arifesinde Başbakan Faiz Sucuoğlunun Ankara dan davet almasının en önemli nedeni bu. Bana göre Ankara KKTC de akıntıya kürek çekmekten, dipsiz kuyuya para gömmekten usanmış durumda.
Uyumlu bir konumda ama mali külfetleri hafifletmiş durumdaki bir KKTC yi kim tercih etmez ki!
Ne var ki bütün bunların sözde kalmaması şart!
Öncelikle istikrarlı bir hükümet yapısının oluşması kaçınılmazdır.
Sonrasında, bu güne kadar alınmasına  cesaret edilmeyen yasaların, mali düzenlemelerin yapılması lazım. Sendikaların hegemonyasından ülkenin kurtulması, KKTC olarak anılan bu ülkeye saygı duyulmasının sağlanması, ülkenin vergi cenneti olmaktan çıkarılması şart.
Zaman artık kendimiz gelme zamanı, ayaklarımız yere basarak yaşama zamanıdır. Bunu yaşama geçirecek yönetimleri iş başında görme zamanıdır!    
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.