banner913
banner932
banner1012

Yeni başkandan mesaj…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 03 Haziran 2018, 22:12

EAK (Kıbrıs Spor Yazarlığı Birliği) başkanlığına yeni atanan Erodotos Miltiadous, birlikte çalışacağı mesai arkadaşlarını belirleme toplantısında, Kıbrıs adasında spor yazarlığı yapan tüm meslektaşlarına mesaj gönderdi. EAK’ın (Kıbrıs Spor Yazarları Birliği) Uluslar arası alanda tanındığına dikkat çeken başkan; Adada görev yapan tüm spor yazarlarına kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, bir çatı altında buluşulma önerisinde bulundu…

On yedi yılı başkanlık olmak üzere, 29 yıl Kıbrıs Spor Yazarlığı Birliğine hizmet eden Banayodis Fellukas’ın görevi bırakacağı açıklanıp yerine geçmiş olan Erodotos Miltiadous ile çalışacak yönetim kurulunu belirlemek için toplanan EAK asil üyeleri, yedi kişilik üye listesini belirleyerek yeni başkana sundu.

Kıbrıs Gazeteciler Birliği Lokalinde toplanan EAK Genel Kurul üyeleri, 10 aday arasından 7’sini seçerek(3’nü eleyerek) yeni dönemde görev yapacak başkan ve yönetim kurulunu onaylayıp belirlemiş oldu.

FARKLILIKLARIMIZ

Genel Kurulu yakından izlemiş ve oy kullanmış birsi olarak Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) ile Kıbrıs Spor Yazarlar Birliği (EAK) arasındaki farklılıkların başlıcasının EAK’ın Uluslara arası alanda tanınma ağırlığı ile KTSYD’nin o alanda tanınmamışlığı olduğuna vurgu yaptıktan sonra; EAK’ın istikrara, (30 yılı aşan görev süreleri olan üyeler) deneyime, çok önem verdiklerini gözlemiş bulunuyorum.

Tüzüklerdeki farklılıkları önemsemiyorum ama şu farkı vurgulamalıyım. Onlarda başkanların listeleri değil, görev yapmak isteyen üyeler, teke tek genel kurul karşısına çıkmakta, genel kurulun onay ve olurunu almak zorundadırlar. Başkan, istediği kişilerle değil, genel kurulun seçtiği üyelerle çalışmak zorundadır! Tek başlılık,(başkanlık) değil demokrasi ve çoğulculuk ön plana çıkmaktadır. Zıt fikirlerin uzlaşma (Konsensüs) sağlaması amaçlanmaktadır.

Dikkatimi çeken diğer bir farklılık ise yazarların hangi alanda çalıştıkları önemsenmemekte, bunun bir zenginlik olarak telakki edilmesidir. Örneğin bizlerde bir federasyon veya spor ile ilgilenen bir kurumda çalışmak asil üyelikten çıkarılmasına neden olurken onlarda, güç göstergesi olarak kabul edilip onun gücünden yararlanmayı yeğlemektedirler. Örneğin Eski EAK başkanı sayın Fellukas ile bir yönetim kurulu üyesi, KOP’ta çalışmaktaydılar. Halen de çalışmaktadırlar. Yeni başkan Erododos Miltiadous COC (Kıbrıs Olimpiyat Komitesi’nde) basın müşavirliği görevini yürütebilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.