banner913
banner932
banner1012

Kürşad Hoca’ya gözyaşlarıyla veda

banner1020

Geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata veda eden YDÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Turgut, meslektaşları ve öğrencileri tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

banner974
Kürşad Hoca’ya gözyaşlarıyla veda

banner971
 Geçtiğimiz Cumartesi geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Prof. Dr. Kürşad Turgut, dekanlığını yaptığı Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi önünde, ailesi, meslektaşları, öğrencileri ve üniversite çalışanlarının katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Hayvan iç hastalıkları alanında “Hocaların Hocası” olarak anılan Prof. Dr. Kürşad Turgut, yazdığı onlarca kitap ve makale ile alanında, dünyanın en önemli akademisyenlerden biriydi.
Örnek bir bilim insanı olmasının yanı sıra yüksek enerjisi ve sevecen yapısıyla herkesin sevgisini kazanan Prof. Dr. Kürşad Turgut, son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı.
Törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsfendiyar Darbaz birer konuşma yaptı.
Törende konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Prof. Dr. Kürşad Turgut’un örnek kişiliği, akademik kimliği ve yetiştirdiği binlerce öğrencisi ile yaşayacağını söyledi.
Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Kürşad Hocamız, dekanlığını yaptığı Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ni kısa zamanda alanının en önemli eğitim kurumlarından birine dönüştürdü” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Kürşad Turgut’un yazımını tamamladığı son kitabını, yakın bir zamanda, anısına ithafen, öğrencileriyle buluşturacaklarını söyleyen Prof. Dr. Şanlıdağ, “Hocamızın anısını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsfendiyar Darbaz ise zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında Prof. Dr. Kürşad Turgut’un bilimsel çalışmalarının yanında, kendilerine nasıl yaşamaları gerektiği konusunda örnek olarak çok şey öğrettiğini söyledi. Doç. Dr. İsfendiyar Darbaz, “Hocamız hiçbir konuda kendisini otoriter bir tavırla kabul ettirme gereği duymazdı. Bizlere sadece doğruyu gösterip, örnek olurdu. Onun izinden yürümeye ve ona layık olmak için çabalayarak, anısını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Törende Prof. Dr. Kürşad Turgut’un cübbesi ve hastane önlüğü, kızı Dr. Ece Turgut Akgün’e hatıra olarak teslim edildi. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.