banner913
banner932
banner1012

Bir tarih göçtü

banner1020

Lefkoşa’da askeri bölgede yaşayan tek sivil olan 104 yaşındaki Elsie Slonim evinde aniden rahatsızlanarak hayatını yitirdi

banner974
Bir tarih göçtü

banner971
 
Lefkoşa’da Dereboyu’ndaki askeri bölgede yaşayan tek sivil” olarak bilinen Elsie Slonim 104 yaşında yaşama veda etti.
Polis, doktorundan elde ettiği bilgiye dayanarak, Slonim’in ölüm sebebinin “solunum yetmezliği” olduğunu açıkladı.
1939'den beri Kıbrıs’ta yaşayan Elsie Slonim Amerika’da doğmuş; babasının işleri nedeniyle Avusturya’da, Romanya’da da yaşamıştı. Nazi soykırımından, Yahudilere uygulanan baskılardan Amerikan vatandaşlığı sayesinde kurtulmuş, daha sonra Kıbrıs’a gelmişti.
Eşinin işi nedeniyle 1939’da Kıbrıs’a gelen Yahudi kökenli Slonim, 1966’dan beri Dereboyu’ndaki askeri bölgede yaşamı sürdürüyordu.
Yaklaşık 50 yıl önce inşa edilmiş evinde bir başına yaşamını sürdüren Elsie, dünya savaşına, Yahudi soykırımına tanıklık etmiş; yakınlarını kaybetmişti.
Kıbrıs’tan sandalla gece yarısı Filistin’e kaçırılan Yahudiler arasında yer alan Elsie Slonim, 1974 Harekatı’nı canlı canlı evinin önünde izlemişti.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.