banner913
banner932
banner1012

Mezuniyet coşkusu

banner1020

YDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları, diplomalarını törenle aldı

banner974
Mezuniyet coşkusu

banner971
 
 
Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 2021-2022 eğitim yılı bahar dönemi mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 200 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 


Törende konuşan YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, mezunlara seslenerek her zaman yaratıcı, araştırmacı, sorgulayıcı ve eleştirel olmaları gerektiğini söyledi. Kurt, “Mezun olmak bir başlangıçtır. Başlangıçlar ise gelişmenin, ileriye gitmenin olmazsa olmazıdır. Yakın Doğu Üniversitesi’nde aldığınız eğitim, her zaman iyi başlangıçlar yapabilmeniz üzerine yapılandırılmıştır” dedi.


“Üretmeyi, ürettiklerinizi toplumun hizmetine vermeyi, yaşamınızın merkezine yerleştirin. Karar vermekten korkmayın, seçimlerinizle gurur duyun” diyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Unutmayın ki, Yakın Doğu Üniversitesi mezunu olarak tüm bilgilerinizin temelinde, bilimsel akıl, bilimsel yöntem, etik ve topluma hizmete adanmışlık var. En büyük başarıların merkezinde sizlerin olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul da, törende yaptığı konuşmasında Fen-Edebiyat Fakültesi’nin, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ilk kurulan fakültesi olduğunu belirterek başladı. 


Yakın Doğu Üniversitesi olarak en önemli hedeflerinden birinin, alanlarına yeni bilgiler ve yorumlar kazandıran bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Dört yıllık zorlu bir sürecin sonuna geldiniz. Artık yuvadan uçma gününüz geldi. Hepinizi tebrik ederim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.


Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü mezunu Sadık Ahmet Bölükbaşı da, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmasına, mezunu olduğu psikoloji dalına dair düşüncelerini dile getirerek başladı. “Temellerini çağdaş bilimin esaslarından alan, insan haklarını gözeterek, tüm bireylerin iyi olmaları için çabalayan psikoloji biliminin neferleri olarak, Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Bölükbaşı, “Senelerdir bize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.