banner913
banner932
banner1012

"Halk kütüphaneleri kültür ürünlerini insanlığın hizmetine sunmakta"

banner1020

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, halk kütüphanelerinin toplum içerisinde yaşayan kişiler arasında hiçbir ayrım gözetmediğini, kültür ürünlerini insanlığın hizmetine sunduğunu dile getirdi

banner974
"Halk kütüphaneleri kültür ürünlerini insanlığın hizmetine sunmakta"

banner971

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından “Girne Halk Kütüphanesi’ne Ziyaret” organizasyonu gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe öncülük eden UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, halk kütüphanelerinin toplum içerisinde yaşayan kişiler arasında hiçbir ayrım gözetmediğini, insanların eğitim, kültür ve bilgi gereksinimlerini karşılıksız yerine getirmeyi amaçlayan kuruluşlar olduğunu ifade etti. Lay, bu kuruluşların her türlü kütüphane materyali ve çeşitli iletişim yolları aracılığıyla kültür ürünlerini insanlığın hizmetine sunduğunu dile getirdi. Kütüphanelerin insanlara ömür boyu eğitim ve boş zamanları değerlendirme olanağı veren kurumlar olduğunu söyleyen Gülten Sala Lay, kütüphanelerin bu hizmetlerin hepsini ücretsiz olarak insanlara sunduğunu hatırlattı.

Lay: Misafirperverliklerinden dolayı Girne Halk Kütüphanesi’ne teşekkür ederiz

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, kütüphanelerin eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade ederek, kütüphanecilerin de okuyucu ve bilgi arasında köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi. Bu durumun toplumun eğitsel, kültürel ve sosyal gelişiminde önemli olduğunu vurgulayan Lay, konuşmasında Ranganathan’ın “Kütüphaneler yaşayan (canlı) bir organizmadır.” sözünü aktardı. Bu nedenle kütüphanelerin hayatın tam ortasında olduğunu ifade eden Lay, “Bireyi daima ileriye götüren, bilgi dağarcığını artıran kitaplar okumanın ve kütüphanelere gitmenin aksatılmaması gerekir.” dedi. Girne Halk Kütüphanesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarete de değinen Gülten Sala Lay, “Misafirperverliklerinden dolayı Girne Halk Kütüphanesi’ne ve yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Kaymak: UKÜ Kütüphane Kulübü’nü anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz

Girne Halk Kütüphanesi Sorumlu Kütüphanecisi Rukiya Kaymak, UKÜ ailesini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Girne Halk Kütüphanesi olarak UKÜ Kütüphane Kulübü ile etkileşim içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Kaymak, “UKÜ Kütüphane Kulübü’nü yaptıkları anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.” dedi. Halk kütüphanelerinin kapısının 7’den 70’e tüm vatandaşlara açık olduğunu belirten Rukiya Kaymak, isteyen herkesin kütüphanelerine kayıt yaptırabileceği bilgisini verdi. Kütüphane Sorumlusu Kaymak, konuşmasında “Kitaplarımız ve kütüphanelerimiz sabırsızlıkla kullanıcılarını beklemektedir. Hepinizi kütüphanemize bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öncü: Bu duyarlı etkinlik için teşekkürler UKÜ, teşekkürler kütüphane ailem!

Girne Halk Kütüphanesi’ne gerçekleştirilen ziyarette yer alan UKÜ Fen – Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehdiye Öncü, düzenlenen ziyaretin amacının üniversite gençliği olarak okumaya ve kütüphanelerin insan hayatındaki yerini vurgulamak olduğuna değindi. Girne Halk Kütüphanesi’nde kitaplarla dolu dolu bir gün geçirdiklerini söyleyen Öncü, “Bu duyarlı etkinlik için teşekkürler UKÜ, teşekkürler kütüphane ailem!” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.