banner913
banner932
banner1012

‘CORONUS’ filmine Kanada’dan En iyi Sanatsal Başarı Ödülü

banner1020

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin (ARUCAD) ilk prodüksiyonu olan, Üniversitenin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Arvin Medghalchi’nin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, ‘CORONUS’ adlı kısa animasyon film, Kanada’da düzenlenen Korku Filmleri Ödülleri Film Festivali’nde, En İyi Sanatsal Başarı kategorisinin kazananı oldu  

banner974
‘CORONUS’ filmine Kanada’dan  En iyi Sanatsal Başarı Ödülü

banner971
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin (ARUCAD) ilk prodüksiyonu olan, Üniversitenin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Arvin Medghalchi’nin senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, ‘CORONUS’ adlı kısa animasyon film, Kanada’da düzenlenen Korku Filmleri Ödülleri Film Festivali’nde, En İyi Sanatsal Başarı kategorisinin kazananı oldu.
‘CORONUS’ Filmi, bir virüs salgını ve karantina sırasında, virüsün kendisi tarafından kovalanan bir adamın, bu durumda hayatta kalma hikâyesini anlatıyor. Film boyunca, izleyeciler baş karakterin yaşadığının aklın bir numarası olup olmadığını  sorguluyor.       
 Covid-19 salgınının neden olduğu karantina sırasında çekilen kısa animasyon filmi ‘CORONUS’, korku ve mevcut durumun çirkin gerçekliğini kabullenmek durumuyla ilgileniyor. Hepimizi aynı seviyelerde etkileyen Covid-19 salgınıyla ilişkili “Corona – Us” kelimelerinden türetilerek adını alan “CORONUS” Filmi, kabullenmek zorunda kaldığımız bu gerçekle nasıl başa çıktığımızı gösteriyor.
ARUCAD Prodüksiyonu olan ‘CORONUS’ Filmininin senaryosunu ve yönetmenliğini ARUCAD Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Arvin Medghalchi, müzik tasarımını ise Gianmarco Bozoğlu üstleniyor.
Brezilya’nın 12. Lobo Uluslararası Film Festivali’nde 3.000 kısa film arasından yarışmaya seçilen ‘CORONUS’, 4. Chaniartoon - Uluslarası Çizgi Roman ve Animasyon Festivali ile Amerika’daki ‘Horror Movie Awards’da Resmi Seçki olarak yer almıştı. Film, uluslararası festivalleri gezmeye devam ediyor.

 
Arvin Medghalchi Kimdir?           
İranlı yönetmen ve illüstratördür. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarından mezundur ve bağımsız animasyon film yönetmenliği alanında 15 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Birçok uluslararası film festivalinde gösterilen ve ödül alan stop-motion türü animasyonlarıyla bilinir. İlgi alanı görsel hikâye anlatımında en iyi sonuçları elde edebilmek için farklı teknikler kullanmaktır. 2017 yılından itibaren ARUCAD İletişim Fakültesi’nde akademisyen olarak görev yapmaktadır.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.