banner913
banner932
banner1012

ARUCAD, koruyucu yüz siperi üretimine başladı

banner1020

ARUCAD, ülkeyi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19’la mücadele kapsamında İstanbul’da yaşayan Kıbrıslıların oluşturduğu “Kıbrıslı Dostlar” dayanışma grubuna destekte bulunarak Üniversitenin stüdyolarında bulunan 3 boyutlu yazıcılarda koruyucu yüz siperi üretimine başladı

banner974
ARUCAD, koruyucu yüz siperi üretimine başladı

banner971

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), KKTC Covid-19 Yüz Siperi Üretim Seferberliği dayanışma hareketine destek belirterek başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu hizmeti veren tüm çalışanlar için 3 boyutlu yüz siperi üretimine başladı.            

Yapılan açıklamaya göre ARUCAD, ülkeyi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19’la mücadele kapsamında İstanbul’da yaşayan Kıbrıslıların oluşturduğu “Kıbrıslı Dostlar” dayanışma grubuna destekte bulunarak Üniversitenin stüdyolarında bulunan 3 boyutlu yazıcılarda koruyucu yüz siperi üretimine başladı.     

ARUCAD Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Covid-19 ile mücadelede sağlık çalışanları, polis ve belediye çalışanları gibi kamu hizmeti verenler için hayati öneme sahip yüz siperi eksikliğini gidermek ve 5 bin adet 3 boyutlu yüz siperi üretmek amacıyla yola çıkan “Kıbrıslı Dostlar” grubunun başlattığı dayanışma hareketine, Üniversitelerinin de destekte bulunduğunu söyledi.

Atölyeler Direktörü Tahir Pirgalıoğlu’nun önderliğinde stüdyolarında bulunan 3 boyutlu yazıcılarda yüz siperleri üretimine başlandığını belirten Vehbi, “Stüdyolarımızda üretilen yüz siperleri, ihtiyaç sahibi sağlık ve kamu çalışanlarına teslim edilecek” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.